Er du i familie med en konfirmand?

Fredag, 24. marts 2017
Greta Johannsen
Konfirmationsdagen er en dejlig dag - men også en dyr dag. Her kan du se, hvor du kan få hjælp med tøjet, maden eller hvad du nu lige mangler.

Den store dag nærmer sig. Konfirmationen. Den har været planlagt i månedsvis, måske årevis, men for rigtig mange familier er det også den dag, de har gruet for. For hvordan får man råd til det hele?

Rene Husted husker det, som var det i går. Konfirmationen, festen og gaverne – men han husker også, hvor svært det var for hans mor at få pengene til at slå til. Hun var enlig mor til tre børn og under uddannelse.

Læs også om en konfirmationsmakeover

Frivillig hjælp

I dag er Rene en voksen mand med et godt job og langt forbi konfirmationsalderen, men han har aldrig glemt, hvordan det var at være barn i en familie, der kun havde det nødvendigste. Derfor har han brugt masser af tid på at hjælpe økonomisk trængte familier igennem frivilligt arbejde. Hans sidste nye projekt er Facebookgrupppen ”tøjhjælp til konfirmationen”, hvor man kan give sit brugte konfirmationstøj videre, få eller tilbyde hjælp med maden, festlokalerne eller hvad det nu er, der er brug for. Det er ikke første gang, Rene hjælper udsatte familier og deres børn.

Tøjhjælp

- Vi startede med " Julehjælpen.dk", som blev den største private indsamling i Danmarkt. Bagefter spurgte mange af familierne, om der også var mulighed for at få hjælp til konfirmationen? Den gruppe har vi så så lavet nu, og det er også en succes, siger Rene Husted Vahl.

- Hvis du har brug for hjælp eller har konfirmationstøj liggende, som du ikke selv skal bruge, så skriv til os på ”tøjhjælp til konfirmationen” på Facebook, så sørger vi for, at dem, der vil hjælpe og dem, der har brug for hjælp, får kontakt med hinanden, siger Rene.

Læs også om Tobias store dag