Fandt sin stærke side med psykoterapi

Fredag, 18. september 2009
af Mary Steengaard
Vivi Rasmussen havde en hård barndom med en alkoholiseret far. Senere fik hun dog et godt liv, men skeletterne i skabet bankede på for at komme ud. Psykoterapi hjalp hende videre …
 Psykoterapeut Vivi Rasmussen. Foto: Birger Vogelius
Psykoterapeut Vivi Rasmussen. Foto: Birger Vogelius

- På vej hjem fra arbejde spiste jeg hver dag en kæmpe portion slik eller andet for at få følelsen af, at jeg kunne klare mand og børn derhjemme og jobbet næste dag, fortæller 40-årige Vivi Rasmussen, der ikke selv var klar over, hvor stort et problem hun havde.

SKRIV TIL VIVI

Har du problemer, du ikke selv kan tackle f.eks. med angst, sorg, mobning, tristhed eller andet, kan du nu søge hjælp hos psykoterapeut Vivi Rasmussen her på familiejournal.dk.
Skriv til vivi@familiejournal.dk
Læs Vivis brevkasse her

Vivi Rasmussen har desuden klinik i Grønnegade 4, Hillerød. Læs mere på Meant4you

Måtte helt ned at vende
Hvor galt det i virkeligheden stod til, opdagede Vivi en eftermiddag, da hun som sædvanlig havde sat 25 flødeboller til livs i bilen på vej hjem og pludselig måtte køre ind til siden, fordi hun skulle kaste op.
- Jeg kørte direkte hjem og sagde til min mand, at jeg skulle til psykolog, fordi jeg havde et ædeflip, der gjorde, at jeg kunne holde tilværelsen ud.
Vivis mand blev dybt overrasket. Heldigvis støttede han hende i at søge den rette hjælp, og nu begyndte en lang udviklingsrejse for Vivi.

- Mange gange har jeg
forestillet mig, at jeg tog
den lille pige op og gav
hende den kærlighed, hun
aldrig fik som barn, siger Vivi
om billedet af hende selv
som 6-årig.

En sørgelig barndom
- Vi skulle helt tilbage til min barndom, som ærligt talt var temmelig skrækkelig. Jeg var mellemste søster af tre piger, og vi var børn i 70'erne på Vesterbro blandt narkomaner og ludere.
- Min far var alkoholiseret og slog min mor, som var en meget svag kvinde. Allerede i en alder af seks-syv år måtte jeg tit ringe efter politiet eller banke naboerne op, fordi min far kom fuld hjem og overfaldt min mor.
- Jeg sørgede for, at vi kom op og fik morgenmad, og jeg afleverede så lillesøster i børnehave, før jeg selv gik i skole. Som seksårig kendte jeg alle buslinjer på Vesterbro…

Psykoterapi fik spøgelser frem
Vivi kæmpede med et massivt, psykisk fundament af ikke at slå til, fordi det var dét, hun altid fik at vide som barn.
Gennem et år hos en psykolog lærte Vivi, at det er i orden at tale ligeud om de indre problemer og hæmninger.
- Det hjalp mig meget, men jeg fik behov for at gå meget længere med den udvikling, der blev sat i gang i mig, og samtidig fik jeg en brændende lyst til at hjælpe andre på vej. Jeg ville uddanne mig til psykoterapeut. Det var i psykoterapien, alle mine spøgelser fra barndommen dukkede op, og jeg fik en unik chance for at få bearbejdet sorgen og smerten fra dengang, siger Vivi.

FAKTA OM PSYKOTERAPI

Psykoterapi er en videnskabeligt baseret psykologisk behandlingsmetode og en fællesbetegnelse for forskellige former for samtalebehandling.
Fælles for alle former er ideen om, at man ved at give patienten indsigt og forklaringer på uhensigtsmæssige tanker og følelser over tid kan ændre disse.
Læs mere på Psykoterapeutisk Uddannelses Center

- Det kan virkelig hjælpe at male
sine følelser ud! Vivi har selv brugt
den kreative metode i sit
behandlingsforløb.

Af Mary Steengaard


Læs også...
Skriv til Vivi