Hegnet væltede, og kærligheden brød igennem

Lørdag, 24. september 2016
Af Lotte Dalgaard, foto: Morten Mejnecke
Da stormen Bodil lagde det plankeværk ned, som adskilte Evas og Johns haver, fik de to naboer øje for hinanden. De blev kærester, og i sommer voksede den sammenbragte børneflok til fem, da fællesbarnet Sarah kom til verden.

I et smukt, gult hus på en stille villavej i Holte bor Eva Davidsen, John Frederiksen, deres fem børn, den islandske fårehund Baldur og kaninen Stampe. Fra huset og haven er der udsigt til den hvide villa, som Eva og hendes to børn flyttede ind i efter skilsmissen fra børnenes far, og hvor de boede indtil for ganske nylig.

I nogle måneder legede Evas og Johns børn sammen og rendte frem og tilbage i hinandens haver. Imellem haverne stod der et gammelt, hullet plankeværk, og børnene fandt hurtigt ud af at forcere det for at komme på besøg hos hinanden. På det tidspunkt havde Eva og John endnu ikke mødt hinanden, faktisk var det Johns stedfar, Bjarne, som også bor i det gule to-familieshus, Eva først talte med.

Plankeværket røg

– Da vi flyttede ind, kendte vi ikke så mange børn i området. Men jeg kunne se, der løb to børn rundt i haven på den anden side af plankeværket, og en dag mødte jeg Bjarne. Vi fik en snak og fandt ud af, at børnene faktisk gik i skole sammen, Mads og Sophia endda i samme klasse, fortæller Eva, der har børnene Sebastian, 11, og Sophia på næsten 9 år.

Læs også om, hvordan Agnes fandt en ny kæreste efter 44 års ægteskab

Den 4. december 2013 blæste stormen Bodil ind over landet og lagde det gamle plankeværk helt ned. Nu var der pludselig frit udsyn og fri passage mellem de to haver, og det passede børnene godt. Efter en tid faldt de voksne også i snak.

Helt forelsket

– Midt i februar mødtes Eva og jeg ved plankeværket. Vi skulle jo snakke om, hvad der skulle ske med det, fortæller John, der har børnene Mads, 9, og Julie, 8, boende hver anden uge.

– Vi begyndte at snakke om børnene, og så inviterede jeg Eva på en kop kaffe. Jeg var nyskilt, så mit fokus var et helt andet sted, jeg var ikke ligefrem ude efter en ny kæreste. Men da vi havde drukket kaffe, var jeg helt forelsket.

Efter kaffeaftalen lavede Eva og John en ny aftale om at drikke et glas vin sammen et par dage senere, og siden har de været sammen stort set hver dag.