Danmarks bedste kæreste

Søndag, 10. juli 2016
Greta Johannsen
Da Agnes i Odder blev alene efter 44 års ægteskab, blev familien bekymret, for hvad nu med Agnes? De vidste slet ikke, at hun nok selv skulle finde den nye mand i sit liv - Torben hedder han, og han er hendes bud på Danmarks bedste kæreste.
Mødre holder aldrig op med at bekymre sig for deres børn, det ved vi alle sammen. Sådan var det også for Agnes mor. Selv om hun lige havde rundet de 90 år, spurgte hun sig selv om, hvad de dog skulle gøre af Agnes. Hendes pige var lige blevet enke, og Agnes mor var sikker på, at Agnes ikke duede til at være alene. Hun havde jo trods alt været gift med Ove, siden hun var 20 år gammel. Heldigvis var Agnes en voksen kvinde på 64 år, der bestemt godt kunne klare sig selv. Sagen var bare, at hun gerne ville finde en mand at blive gammel sammen med - og det kan godt være svært, når man er blevet en bestemt dame, der ved, hvad hun vil og især, hvad hun ikke vil. Sådan er Agnes Daugaard fra Odder.

”Godmorgen smukke”

Det var sønnen, der gav Agnes det skub, hun havde brug for. ”Du skal da finde dig en ny ven”, sagde han, og da der var gået trekvart år efter, at Ove var død, satte Agnes sig foran computeren og slog op på datingsiderne. Det gjorde hun så. Hun fandt en passende datingside, betalte for en måneds medlemskab - der er jo ingen grund til at smide med pengene - hun skrev lidt om sig selv, lagde et par billeder ved, og så måtte skæbnen råde, tænkte hun. - Næste dag lå der en besked fra en mand: ” God morgen, smukke” skrev han, og jeg blev lidt irriteret. Hvad skulle jeg dog bruge pæne ord til? Jeg ville høre fra en mand, der kunne fortælle lidt om sig selv. Så kom der en anden mail, der lød rigtig godt. Vi aftalte at mødes, men så var kemien der alligevel ikke, og så var jeg faktisk så led og ked af det, at jeg ville droppe det hele - men fordi der stadig var en uge tilbage af mit abonnement, kiggede jeg ind på siden igen. Det var mit held, for der var Torben jo, siger Agnes.

En dårlig kæreste

Torben var lige den, hun stod og manglede. Det perfekte match, manden hun kan tie stille sammen med, manden hun kan snakke med og manden, som beviste for hende, at kærlighed ingen alder har. Derfor er Torben Agnes bud på at være Danmarks bedste kæreste. Der var engang, Torben ikke kunne kaldes den bedste kæreste. Da har endnu var i arbejde, rejste han land og rige rundt i sit job som montør. Når han havde fri, skruede han på sine veteranbiler ovre i stalden, så en dag rejste hans kone fra ham, og så kunne han kalde sig fraskilt. Det havde han været i små ti år, da han så Agnes datingprofil på nettet og besluttede at at sende hende en mail. Den var sikkert fuld af søde ord, men der var også en beskrivelse af ham selv. Om det var den eller kendsgerningen, at han kun boede fem kilometer fra Agnes, der gjorde, at hun blev interesseret, kan hun ikke længere huske. I hvert fald sendte hun ham en mail tilbage, og det varede ikke længe, inden Torben inviterede Agnes på besøg på sin gård. Læs også om Viggo Sommers kærlighed

En scorekage

- Da jeg kom derud, havde han selv lavet æblekage til kaffen, og det var jeg ret imponeret af, siger Agnes. Der er det ved Torben, at han ikke er en mand, der kan flyttes rundt med. Han bor på den gård, der var hans barndomshjem, og her bliver han. Stalden har ikke længere hverken grise eller køer men veteranbiler, som Torben har skilt ad og samlet på i årevis. Stuerne ser stadig ud, som dengang han og hans kone boede sammen, og Torben hader ikke sin tidligere kone - faktisk er hun og hendes nye ven hans gode venner. Alt sammen kunne være en stor mundfuld for en ny kvinde i Torbens liv , men ikke for Agnes. - Når man møder hinanden sent i livet, har hver især en fortid. Det er netop den, der har gjort os til de mennesker, vi forelsker os i, og så må man tag hele pakken, siger Agnes.

Grib livet

- Jeg er blevet rigtig godt modtaget, både af Torbens to voksne døtre og også af Torbens tidligere kone, som vi tit ser i forbindelse med familiearrangementer. Jeg har selv haft et langt og godt ægteskab med Ove. Han er ikke glemt, han vil altid være en del af mit liv, men netop derfor synes jeg også, man har en forpligtigelse til at få det bedste ud af hele livet og ikke sygne hen, fordi man bliver alene, mener Agnes. Det er der ingen fare for, at Agnes og Torben gør. De har overtaget en lille hund, Muddi, fra Torbens datter, og den og Agnes sidder nu på forsædet i Torbens veteranbiler, når de suser ud af landevejene. 150 kilometer er ingen sag, når man har en sød dame på forsædet og en madkurv på bagsædet, mener Torben. Agns er nemlig så heldig, at han ikke længere skiller sine biler ad, nu kører han i dem, så de kan have glæden af bilerne sammen. I det hele taget har både Torben og Agnes lært at gribe livet, mens det er her. Læs også om: Hvem skal være Danmarks bedste kæreste