Jan Magnussen: Vi er bedre sammen
 end hver for sig

Torsdag, 4. maj 2017
af Sofie Twisttmann, foto: Søren Lamberth og privat
Foto: Søren Lamberth
I familien Magnussen banker alles hjerter for motorsport. Racerkører Jan Magnussen har altid vidst, at han skulle være racerkører, men uden sin kone, Christina ”Chrisser” Magnussen, og resten af familiens store opbakning ville ræset ikke give ham den samme glæde.
Jan Magnussen og hustruen Christina

Når 43-årige Jan Magnussen sætter sig bag rattet på racerbaner rundt i hele verden, kører han altid for at vinde. Sådan har det været, siden han som 6-årig startede sin første gokart i Roskilde, til i dag, hvor han er en af Europas mest vindende racerkørere.

Men selv om det er ham, der træder på speederen, så er det ikke hans drøm alene at komme først i mål. Den drøm deler han med sin kone, Christina ”Chrisser” Magnussen, 43.

– Vi bliver begge lige begejstrede over et godt resultat, siger Jan og Christina næsten i kor i parrets fælles hjem i Roskilde, hvor forårssolen står skarpt ind gennem husets store vinduespartier.

– Her bliver utrolig varmt om sommeren. Hvis jeg selv var mere hjemme der, så havde jeg måske gjort noget ved det, siger Jan med et grin, mens han kigger drillende på Chrisser.

Jan Magnussen kører løb året rundt

Jan kører for Corvette Racing i USA, og det betyder, at han har mere end 200 rejsedage om året, mens Christina er hjemme med børnene Luca på 7 og Millie på 5 år. Ud over de to små har Jan også sønnen Kevin Magnussen, der ligesom sin far er racerkører.

Familien har en hektisk og konstant travl kalender, og det kræver hårdt arbejde at få det hele til at gå op. Vi er heldige at fange dem, mens de begge er på dansk jord. Jan kommer lige fra test i USA, og om få dage tager han videre til Italien, hvorefter hele familien rejser til Florida, hvor der skal køres Sebring.

Der er fuld fart på hele året rundt, da Jan både kører hele sæsonen i USA for Corvette Racing og i Danmark med sit eget team Magnussen Racing Experience. Familiens måde at leve på kunne tage pusten fra de fleste parforhold, men parret har et særligt stærkt sammenhold, som de passer godt på.

For ikke at glide fra hinanden og komme til at leve to separate liv rejser Chrisser og børnene med Jan, så ofte de kan, gerne otte uger om året. Turene er altafgørende for at bevare familiens lykke.

Ligesom Jan Magnussen vil Emilie satse alt for drømmen om motorsport

Ikke uden Chrisser

– Jeg tror ikke, jeg ville have den samme glæde ved ræset, hvis jeg kun skulle gøre det for mig selv igen. Jeg ville føle, det var enormt tomt og ikke så vigtigt. Det er blevet noget, vi gør sammen, siger Jan, mens Christina nikker.

– Jeg var i forvejen interesseret i ræs inden jeg mødte Jan, men da jeg oplevede det backstage, var det enormt spændende og hjerteligt. Racerteamet bliver din ”family away from home”, jeg blev en del af noget større, og det gjorde det nemt at elske, siger Christina, der altid har fulgt med i alle mandens løb.

– Jeg ville vise, at jeg var der ”tusinde procent”, så ræset blev hurtigt vores fælles ting, siger Christina, der er uddannet Grafisk designer og i dag står for alt teamets merchandise og fotografering, derudover har hun også sit eget grafikerfirma, Picture That.

Det betyder alt for Jan, at hans kone er sådan en stor del af det.

– Det giver ro, at hun altid følger med. Så føles det ikke, som om vi er så langt fra hinanden. Hun ved lige præcis, hvad der er sket, når vi taler sammen. Hvis hun ikke anede, hvad jeg lavede, så ville det skabe meget mere afstand imellem os, siger Jan.