Kampen mod forkølelse

Onsdag, 10. oktober 2012
af Helseskribent Lilli Henriksen
Sund kost og motion ruster dit immunforsvar i kampen mod forkølelse. Her får du en række tips, som måske kan mildne symptomerne, hvis du alligevel har fået raget en forkølelse til dig

Det er næsten umuligt at undgå en forkølelse. Det kræver en krop, der er så sund og stærk, at immunforsvaret afviser angreb fra de mere end 100 forskellige vira, der kan starte en forkølelse.

Et host eller nys i nærheden eller et dørhåndtag, som en nysende lige har rørt ved - mere skal der ikke til.

Så er du blevet smittet, er her tre tips, som måske kan få dig lidt lettere gennem forløbet.

Tips til kampen mod forkølelse:

1. Ro på
Undgå større fysiske anstrengelser, for det kan forværre symptomerne. Du kan altså ikke løbe fra en forkølelse. Der skal ro til.

2. Klassikeren honning
Honning er effektivt mod forkølelse, og honning i varm mælk var førhen fast på natbordet hos forkølelsesramte. Det virker stadig.

Mod hoste kan du presse saften af en citron i varmt vand og søde med en spsk. honning. Eller lav en mikstur af friskpresset gulerodssaft tilsat honning.

3. Rask med løg
Hvidløg har siden tidernes morgen været skattet for sin bakteriedræbende virkning. Pres et par fed hvidløg ned i mælk og giv det et opkog.

Almindelige løg kan også bruges. Overhæld skiver af rå løg med kogende vand, lad det trække nogle minutter og sød evt. med honning eller ingefær.