Kom godt igennem overgangsalderen

Mandag, 22. marts 2010
af Redaktion
Ifølge den kinesiske medicin er det leveren, der skal forkæles, når du går i overgangsalderen, hvis du vil undgå mange gener
Foto: All Over, Colourbox og Anjo foto
Foto: All Over, Colourbox og Anjo foto

Den kinesiske medicin giver en klar forståelse for, hvorfor overgangsalderen kan være svær for nogle kvinder. Det er leveren, der styrer hormonerne, og når kvinders hormoner stiller om i klimakteriet, giver det ekstra arbejde.

Gør noget godt for leveren
Både mælkebøttete og grøn te gavner leveren. Cypar og andre naturmidler med artiskok er gode. Fedtsyre (fiskeolie) gavner også leverens arbejde, og man bedrer omsætningen af fedtsyre ved samtidig at tage tilskud af zink. Blandt vitaminerne er det især A-vitaminer og betakaroten, der gavner. Akupunktur eller andre alternative behandlingsformer er glimrende til energijustering. Men der skal måske mere til.

10 GODE RÅD

  • Få kalk og D-vitamin nok
  • Dyrk en halv times motion hver dag
  • Få fedt nok fra fisk og planter eller suppler med kosttilskud
  • Forkæl dit underliv
  • Forkæl dit hjerte
  • Pas på dit stressniveau
  • Undgå tobak
  • Undgå overvægt
  • Pas på dit blodtryk
  • Få frisk luft

Gode tilskud
Flere velkendte naturlige hjælpemidler er kombineret i Menoflora, som indeholder planteekstrakter af Salvie, Sojabønner og Rødkløver. Menoflora indeholder også D-vitamin, der styrker knoglerne.
Fra bierne og blomsterne giver pollen og gelé royale god hjælp til kvinder i klimakteriet. Melbrosias virkning på overgangsalderens gener er dokumenteret. Effekten er størst over for hedeture, men det hjælper også på humørsvingninger.
Også midler som Bidro og FemiPlus hjælper mange. Soja er også godt. Man kan bruge sojaprodukter i maden, men det findes også som helsemiddel i Chello. Sølvlys (Cimicifuga) er også en god mulighed, som findes i det homøopatiske Kliron.
Blandt vitaminerne er det især B6-vitamin og E-vitamin, der kan være en hjælp.

Forkæl dit underliv

Underlivet bliver let et problemområde. Slimhinderne er det ømme punkt. De bliver sarte og tynde som følge af det lave østrogen. Der er naturlig glidecreme fra Novasel. Der er også en fugtgiver fra Yes intimpleje. Tørre slimhinder er ikke kun et intimproblem, slimhinderne bliver tørre overalt også, f.eks. i tarmsystemet. Så med tørre slimhinder får man let fordøjelsesbesvær.

Tips til natten

Chillow er navnet på en ny, speciel kølepude, som opsuger varmen fra kroppen. Den fås herhjemme på Net2care.com (link fjernet), tlf. 35 26 35 68, pris 499,50 kr. Alternativt kan man lægge et almindeligt fryseelement under den vante hovedpude, det køler også.

Styrkere: ekstra A-vitaminer, med mellemrum Silicium. Eller via havtorn i helsemidlet Membrasin eller som saft.
Fedtsyre og LongoVital er også godt mod tørhed.

Af Kirsten Aarslev

Se også:
Viden om overgangsalderen
Beskyt dig selv mod brystkræft