Kys sclerose farvel

Fredag, 24. maj 2013
af Scleroseforeningen / Foto: Thomas Fryd
Mere end 12.000 danskere lider af den kroniske og invaliderende sygdom sclerose - nu tager en række kendte danskere kampen op mod sygdommen, og du kan være med.
Julie Berthelsen mod sclerose
Julie Berthelsen mod sclerose

I Danmark har mere end 12.800 mennesker sclerose, og to ud af tre er kvinder. Sclerose rammer som regel i 20-40 års alderen, men teenagere og børn får også sclerose.

Scleroseforeningen håber og ønsker, at flest mulige danskere vil være med til at kysse grønt og støtte forskning i sclerose. Hvis du vil vide mere om kampagnen kan du besøge www.scleroseforeningen.dk/kysfarvel.

Grønne læber mod sclerose

Enhver, der har sclerose tæt inde på livet, har nok på et eller andet tidspunkt ønsket sig at kunne give sygdommen et farvelkys. Derfor lancerer Scleroseforeningen nu kampagnen "Kys sclerose farvel". Målet er at samle så mange penge ind til forskning, at vi alle en dag kan kysse den kroniske og potentielt invaliderende sygdom sclerose farvel.

LÆS OGSÅ: En sclerose-ramt kvinde fik en genial idé til at gøre det hele lidt sjovere...

Kampagnens billedlige udtryk er grønne, håbefulde læber. De grønne læber spreder budskabet om sclerose og opfordrer til at støtte forskning i sclerose - og det er vigtigt. Hver dag får to danskere konstateret sclerose og må forholde sig til, at de resten af deres liv skal leve med en sygdom, som påvirker både kroppens og hjernens funktioner.

Kendte danskere kysser sclerose farvel

En stribe kendte danske kvinder blandt andet Szhirley, Lina Rafn, Ellie Jokar, Saseline, Pernille Aalund og Julie Berthelsen (foto) har valgt at stille op til fordel for Scleroseforeningen i forbindelse med kampagnen. Alle kvinderne har en relation til sclerose og har set sygdommens måde at angribe kroppen på, på helt tæt hold, Lina Rafn og Szhirley udtaler således;

- Jeg har set sygdommen gennem hele min barndom, fordi en af min mors nære venner har sclerose. I dag kan hun ikke bruge andet end sine hænder og sit hoved. Hun er lige blevet mormor, men hvor sjovt er det, når man ikke kan løfte sit barnebarn, siger Szhirley.

Hvordan støtter jeg

Scleroseforeningen samler penge ind til forskning og yder blandt andet patientstøtte i form af psykologsamtaler og socialrådgiverbistand.

LÆS OGSÅ: Christina trodser sclerosen

Du kan nemt støtte via SMS, der er mulighed for at støtte med henholdsvist 10, 20 og 50 kroner. Send teksten: kys10 til 1231, kys20 til 1231, kys50 til 1231. Vil du vide mere: www.scleroseforeningen.dk