Lone Hertz er tilbage i "Frøken Nitouche"

Søndag, 25. september 2016
af Johan Isbrand, Foto: Morten Mejnecke
Filmen "Frøken Nitouche" blev en milepæl i Lone Hertz' karriere. Nu er hun tilbage i den klassiske, musikalske farce. Hun går nemlig på Danmarksturné med Folketeatrets og instruktør Kasper Wiltons opsætning af historien - nu i rollen som priorinden.
Lone Hertz er tilbage i "Frøken Nitouche". I Folketeatrets og Kasper Wiltons opsætning af den søde, musikalske farce, der blev en milepæl i hendes karriere, spiller hun nu rollen som priorinden.

Hvad er du optaget af lige nu?

– Ord-, sang-, kostume- og hårprøver i forbindelse med ”Frøken Nitouche”. Foruden stemmetræning, da jeg også skal synge i forestillingen. Jo, der er rigeligt at se til, og hvor vi i gamle dage havde god tid til at få styr på alt, har vi i dag halvanden måned.

Læs her om Mille Dinesen, der er aktuel både med ny bog og på film og tv.

Hvordan føles det at vende tilbage til ”Frøken Nitouche”?

– På sin vis var det en ren Askepothistorie dengang, for Annelise Reenberg havde prøvefilmet alle piger i dansk teater for at finde den uskyldige, unge pige til titelrollen. Og først, da hun så mig sammen med Ove Sprogøe i ”En tjener og to herrer”, fandt hun en, som kunne passe skoen. Rollen har hængt ved. Og når jeg holder foredrag – hvad enten det handler om social- eller seniorpolitik eller mit liv – kan jeg være sikker på altid at blive spurgt om ”Nitouche” og mit samspil med Dirch Passer. Af samme grund syntes Kasper Wilton også, det kunne være sjovt at få mig med nu, og rollen som priorinden er derfor blevet skræddersyet til mig. Det er ét langt deja-vu for mig at medvirke. Og gammel kærlighed ruster jo ikke.

Hvad er det bedste ved at være skuespiller?

– Jeg fik min første teaterrolle på Det Kongelige, allerede da jeg var 10, så det er ikke forkert at sige, at jeg i høj grad oplever livet gennem det at være skuespiller. Min glæde er at stå på scenen og møde publikum. Selv om jeg selvfølgelig skal abstrahere fra det, er min viden om tilskuernes tilstedeværelse konstant med i baghovedet.

De indledende auditions til den kommende "X Factor"-sæson er i fuld gang. Læs om værten Sofie Linde her.

I Familie Journal nummer 39, der kan købes fra den 26. semptember til den 2. oktober 2016, kan du læse mere af vores snak med Lone. Hvad er for hende det værste ved arbejdet? Slapper hun nogensinde af? Og hvad vil hun råde et ungt menneske med scenedrømme til?

Læs om skuespiller Lucas Hansen, der spiller Bimse i serien "Bedrag" her.