Mille Dinesen: Hippie-miljøet har gjort mig til den, jeg er

Søndag, 18. september 2016
af Caroline Wigdal Foto: Harmon Everett
For Mille Dinesen er september en premiere-måned. Hun medvirker i spillefilmen ”Swinger”, som har premiere den 22. september. Hendes nye sundhedsbog ”Min egen vej – Inspiration til et sundt liv i balance” udkommer den 27. september, hvor sitet ”Balance by Mille Dinesen” også går i luften. Og så kan Mille hver fredag opleves på dansegulvet i ”Vild med dans”.
Mille Dinesens nye bog udkommer i september, hun er aktuel i en ny spillefilm og hun danser i denne sæsons "Vild med dans."

Hvordan vil du beskrive din barndom?

Jeg er vokset op i Brumleby på Østerbro. Der tilbragte jeg hele min barndom og ungdom. Og egentlig var det jo noget gammelt lort med toilet i gården og intet varmt vand. Mine forældre var ikke nogle sløsede hippier, men det var et hippiested, som borgmesteren Egon Weidekamp ville jævne med jorden til fordel for boliger til det bedre borgerskab. Så der var jeg med til at kæmpe for fælleskabet og for vores frie sted. Vi passede på hinanden. Og det har været med til at forme mig til den, jeg er i dag.

Læs også: Thomas Warberg på løbeture og spidskål

Hvad gør du, når du skal slappe helt af?

Så tager jeg i min kærestes sommerhus ved vandet. Bader, trækker vejret og går tur med min elskede hundehvalp Marlee. Men jeg slapper også af, når jeg roder rundt ude i haven med rumpetten i vejret for at finde ukrudt, eller når jeg ser en tv-serie.

Læs også: Ida Corr passer på ikke at miste sig selv

Hvordan fandt du ud af, at du ville være skuespiller?

Jeg har arbejdet fem år som producerassistent i film- og tv-branchen. Men en dag skulle der ske noget, så jeg tog kontakt til skuespillerinden Ilse Rande, som kunne fortælle mig om, hvordan det er at være skuespiller, og hvordan jeg kunne forberede mig på Statens Teaterskoles optagelsesprøve. Og jeg husker, at jeg efter vores snak gik ned ad Vangedevej, og der fik jeg skyklapper på og tænkte: det er det her, jeg skal. Så knoklede jeg på og blev optaget på Teaterskolen, hvor jeg kom ind i første hug som 25-årig.

Læs også: Ena Spottag: Man skal være stolt af sig selv, uanset hvordan man ser ud

Læs resten af interviewet i Familie Journal, som er på gaden mandag den 19. september 2016.

  • Hvad er det bedste ved Milles job
  • Hvad optager Mille for tiden
  • Milles drømme-rejsemål