Milas er verdens bedste overraskelse

Mandag, 16. november 2015
Af:Greta Johannsen, foto: Alex Tran
Mikkel og Yasmin nåede kun at være kærester i to måneder, før Milas var på vej. Dermed måtte en masse fremtidsplaner laves om, for nu handlede det pludselig om at tage ansvar for et nyt lille menneske.

”Du vil grine ad det her bagefter” – det har Mikkel sagt til Yasmin rigtig mange gange, når hun er blevet hidsig over et eller andet, og han har kigget mildt undrende på hende, for hvorfor blev kæresten pludselig så hidsig? Det er jo ikke til at forstå, når man er en ung fyr på 19 år, der kun har kendt sin kæreste i to måneder, inden hun blev gravid med Milas, der nu ligger mæt og tilfreds på sin fars arm.

Mikkel Thomhav og Yasmin Foxer to unge mennesker, der har taget deres ansvar på sig og er blevet voksne, fordi de skulle have et barn sammen. Derfor synes Mikkels mor, Susanne Hansen, at de to har fortjent Familie Journals Julekurv.

Hjem til farmor

– Det var bestemt ikke meningen, at vi skulle have barn så tidligt, siger Yasmin. Vi boede begge to hjemme hos hver vores forældre på det tidspunkt, og jeg havde planlagt alt muligt med uddannelse, men jeg kunne slet ikke forestille mig en abort, siger Yasmin

Det viste sig, at det kunne Mikkel heller ikke. Han ville gerne være far, og han ville gerne have Yasmin, så kunne resten af verden bare stille op med alle deres bekymringer, tænkte han. Begge sæt forældre støttede op om deres unge, og så trådte kassemester Mikkel i aktion.

– Jeg har et rigtig tæt forhold til min farmor, og hun tilbød os at bo hos hende, til vi havde samlet penge sammen til at få vores eget. Der boede vi så nogle måneder, til vi kunne få lejligheden her i Kolding.

På de fire måneder lykkedes det Yasmin og Mikkel at spare op til indskud i en lejlighed og til de nødvendigste møbler og babyudstyr. Mikkel havde på det tidspunkt sit eget lille firma, der reparerede mobiltelefoner, mens Yasmin måtte gå ud af skolen og gå hjemme, fordi hun fik bækkenløsning. Pludselig var de et kommende forældrepar, og så kan man godt næsten glemme, hvorfor man egentlig blev kærester – men Mikkel kan godt huske hvorfor.

– Yasmin er altid en glad pige. Det var det, jeg faldt for, da vi mødtes i skolen. Hun er smuk og klog, men det vigtigste er, at hun aldrig er sur og tvær. Hun stråler bare altid og er god til at se de lyse sider, siger Mikkel.

Hvad Yasmin faldt for? At Mikkel altid er fuld af nye idéer og planer – og det er i hvert fald rigtig nok.

Mikkel er sådan en fyr, der aldrig har haft ro nok til at fordybe sig i én ting ad gangen. Han har nemt ved det hele: sprog og tal, praktiske uddannelser og boglige uddannelser. Lige netop derfor kan det hurtigt blive kedeligt, og så er det, at Mikkel finder på nye ting.

Så kom Milas

– Et par måneder inden fødslen lukkede Mikkel sit lille firma og blev ansat i en forretning som telefonreparatør. Vi havde brug for en fast indtægt, siger Yasmin.

Endelig blev det lille ny vidunder født ved kejsersnit den 14. juli. Han var 51 centimeter lang og vejede 4.030 gram. En stor og rask dreng, der har opført sig eksemplarisk lige siden. Han sover om natten, spiser så meget som muligt og ser anerkendende på verden omkring sig. Og Yasmin er ligesom alle andre nybagte mødre – en smule nervøs ved det hele.

Hvilken ny mor har ikke prøvet at lytte ekstra meget til et sovende barn eller springe ud af sengen for hvert lille klynk? Sådan er det også for Yasmin. Imens er den nye far anderledes rolig. Han passer sit arbejde, og når han kommer hjem om aftenen, passer han barn, så Yasmin har lidt tid for sig selv. Sådan går dagene, og imens samler Mikkels Playstation støv i hjørnet, og vennerne står ikke ligefrem i kø for at gå i byen med ham. Den tid er forbi, og sådan er det bare, synes Mikkel.

Læs om en tidligere vinder af Familie Journals Julekurv

Yasmins smil

Han er et andet sted nu. Han er far.

Men Mikkel ville ikke være Mikkel, hvis han ikke igen havde planer for fremtiden:

– Vi sparer op, så vi kan få råd til at købe vores eget hus. Gerne et ældre hus, der skal laves noget ved, siger Mikkel, mens Yasmin kigger skeptisk på ham. Hun er nok ikke meget for baby og byggerod på samme tid. Hun er til gengæld sikker på, at så snart barselsorloven er færdig, skal hun ud og finde noget arbejde, indtil hun får råd til at komme i gang med en uddannelse igen.

Men indtil videre har Milas sin mor på fuld tid og sin far på så meget tid som muligt. Penge har de ikke mange af. Indimellem skændes de, men endnu er det ikke sket, at de har været uvenner længere end et par timer, for Yasmin kan stadig smile det smil, der gør Mikkel blød i knæene, og Mikkel er stadig lige præcis den mand, Yasmin ønskede sig.

Læs også om Sabine der blev en glad mor