Mormor hjalp med modelkarrieren

Onsdag, 23. marts 2016
afAnette Jorsal Foto: Henrik Bjerg
Solveig Mørk Hansen på 21 er i dag en efterspurgt fotomodel med base i New York, og nu følger lillesøster Pernille efter

Solveig og Pernille elskede, når de som børn skulle lege modeshow hjemme hos mormor. Hun greb mikrofonen og annoncerede, når ”den kendte model Solveig Mørk Hansen” kom skridtende ind i en smart frakke anno fortid, mens morfar knipsede løs med kameraet.

Morfar Allan Simonsen var pressefotograf ved Vejle Amts Folkeblad, og mormor Kärry Simonsen var journalist samme sted og havde i mange år skrevet om mode.

Nu er Solveig og Pernille, voksne og modeller. Barndommens leg er blevet til virkelighed – takket være mormor.

Læs også om Allberte, der har fået en flot karriere som numerolog

Mormors skub

Det hele begyndte, da Solveig var 14 år. Mormor og mor Ann kørte hende til casting hos Modelbureauet Unique Models i Aarhus.

Siden har karrierekurven været stejl. Solveig har i sine syv år som model haft et væld af modeljobs i Danmark og i hele verden. I dag bor den 21-årige skønhed i en stor lejlighed i New York og lever godt af sit modelarbejde.

Nu følger lillesøster, 19-årige Pernille, så i Solveigs fodspor. Og igen har mormor givet et lille skub.

Pernille vandt en modelkonkurrence i november og er nu tilknyttet Diva Models og har allerede gået catwalk ved modeugen i København i år – ligesom sin søster – og hun er nu på vej til udlandet som model. Hun ved fra storesøster, Solveig, at det især i starten er hårdt arbejde.

Der gik halvandet år med modelarbejde, inden Solveig tjente sine første penge. I stedet måtte mor og far træde til som sponsorer.

I dag tjener Solveig dog gode penge og er med egne ord ”ret velhavende for sin alder.”

Læs også om Anni i Esbjerg, som blev mormor to gange på samme dag

Spændende verden

Både mormor Kärry og mor Ann rejste med Solveig, da hun som ganske ung model tog på opgave. Ann har været med Solveig i Tokyo, Sidney, London, Paris, New York og St. Tropez.

Selvfølgelig havde både mor og mormor i begyndelsen deres betænkeligheder ved at lade pigerne rejse ud som modeller. Man hører jo så meget. Om stoffer og misbrug.

– Jeg havde også en forestilling om, at det var en uægte plastik-verden, men i dag er jeg faktisk lidt ked af, at modelverdenen har fået det ry. For det er slet ikke det, vi har oplevet. Jeg er faldet i snak med masser af spændende mennesker, fortæller Ann Simonsen.

Mormor har også været betænkelig: – Jeg har da somme tider tænkt ”uha, hvad er det for noget, jeg har lokket dem ud i?” Men når jeg ser, hvordan de folder sig ud, ja, så er det en stor oplevelse, siger mormor Kärry Simonsen og tilføjer:

– Jeg har altid kunnet se, at Solveig havde en særlig udstråling, mens Pernille var mere genert og usikker. Derfor var det også helt fantastisk for mig at se, hvordan Pernille pludselig foldede sig ud og viste sig selvbevidst frem, den dag hun vandt modelkonkurrencen.