Nu kan jeg endelig leve mit liv

Mandag, 6. marts 2017
Greta Johannsen
I 11 år levede Gitte sammen med en mand, der kaldte hende ”taber” og slog hende. I lige så lang tid troede hun på hans ord om, at hun var håbløs – men en dag flygtede hun sammen med sine børn.

Gitte og hendes mand, Jakob, havde et af de fineste huse i byen. De havde begge to spændende karrierer, og de havde også en rigtig dejlig lille kernefamilie med to små drenge. De manglede intet. Og ingen kunne se, at Gitte var panisk angst for at ridse et bord eller tabe en kop. Hendes mand sagde jo til hende, at hun var så ualmindelig klodset, så det faktisk var dumt, at de havde sådan et fint hus. Jakob var i sin gode ret til at blive vred på hende, råbe efter hende eller endda slå og spytte på hende. Det mente han i hvert fald selv, og 11 års ægteskab havde næsten fået overbevist Gitte om, at det var rigtigt. Hun var klodset og uperfekt. Han kaldte hende ”taber”. Sådan var det at være gift med Jakob. I dag er Gitte ikke længere gift med ham. Hun flygtede for fire år siden sammen med sine børn. I dag har hun det godt, så godt, at hun har lavet håndbogen ”Slip fri af psykopatens kløer” til andre kvinder, der har prøvet det samme. Gitte er desværre kun én ud af mange kvinder, der møder den helt forkerte mand og langsomt lader sig forvandle til en underkuet husslave.

Kæreste søges

Gitte Lindholt var ellers ikke en ydmyg pige, der faldt i ét med tapetet, da hun var ung. Tværtimod.

Læs også om Laila der sagde fra

– Han inviterede mig til London på weekend. Jeg skulle mødes med ham i lufthavnen, men jeg havde nær ikke genkendt ham. Han havde beskrevet sig selv som en stor og velbygget mand, der kørte i en udsøgt Porsche. Da jeg fandt ham, så han ikke særlig fantastisk ud, og Porschen var en lille Fiat. Alligevel vendte jeg ikke om og rejste hjem til Danmark, og jeg ved stadig ikke hvorfor, siger Gitte.

Ensomme Gitte

Tabermor

Læs også om gammel kærlighed

På flugt