Overskud i overgangen

Fredag, 11. maj 2012
af Redaktion
Få viden og mange gode råd om overgangsalderen i tillægget Overgang - og overskud, der følger med dit Familie Journal mandag 14. maj
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Overgangsalderen kalder vi den spændende livsperiode i kvinders liv, hvor vi bevæger os fra at kunne få børn til en ny og ukendt del af livet.
Mange kvinder er bekymrede for denne epoke af deres liv. De har hørt om hedeture, humørsvingninger, knogleskørhed, tørre slimhinder, manglende sexlyst og meget mere...

TIPS MOD HEDETURE

• Lad den kolde vandhane løbe på indersiden af håndleddet eller læg en kold klud om.
• Drik en kop svalende pebermyntete.
• Der findes et stort udbud af helseprodukter, der kan hjælpe på problemet, blandt andet Femal og Melbrosia, men spørg på apoteket eller i din lokale helsekostbutik.
• Du kan læse mere om hedeture i tillægget "Overgang - og overskud".

Sveden vælter frem
Pludselig, mens man sidder og hygger sig, vælter sveden frem på panden, og man kan blive fugtig eller våd over hele kroppen. Nogle vågner badet i sved om natten og må ustandselig skifte sengetøj. Det er selvfølgelig ubehageligt, men der er heldigvis ikke så mange af os, som har så voldsomme gener.
Årsagen er helt klart relateret til faldet i østrogen, men den præcise mekanisme kendes ikke. De fleste er sluppet af med problemet efter få år, men hos 20 procent er der stadig gener efter fem år, og ti år efter er fem procent stadig generet.

Lotte Bang guider
Fra mandag den 14. maj kan du købe tillægget "Overgang - og overskud" sammen med dit Familie Journal, hvor Lotte Bang guider dig i gennem myter og realiteter om kvindens bedste alder, gennemgår de forandringer kroppen går i gennem samt de gener, vi kvinder kan opleve, og hvilke tiltag lægen kan hjælpe med.

DET ALTERNATIVE

I Familie Journal Shoppen kan du finde masser af spændende og alternative varer

Læs også...
Hvad er overgangsalderen?
7 gode tips om overgangsalderen