Petrine er en superstudent

Fredag, 24. juni 2016
Greta Johannsen
Petrine Brandt fra Fuglebjerg på Sjælland elsker at gå i skole og lære en masse - derfor er hun lige blevet student med et utrolig flot gennemsnit på 13,5.

Der har været dage, hvor Petrines forældre rystede på hovedet over deres store datter. For hvad skal man mene om en pige, der kommer hjem fra den ene eksamen efter den anden med et nyt 12-tal? Det er da også ganske mærkeligt at tænke sig, at den lille pige, man har lært at gå, lært at cykle og læst godnathistorier for, pludselig har udviklet sig til en superstudent. Faktisk får Petrine Brandt fra Tornemark på Sjælland lige nu sit eksamensbevis overrakt med 26 12-taller og 4 10-taller Alt i alt ender hun med at have et snit på 13,5, hvis hun lægger sine samlede tal sammen og ganger dem op, som man jo skal.

Læs også: Tapas til studenterne

Petrine er den første student i familien Brandt, så resten af familien er selvfølgelig pavestolte af deres store datter. Far og mor, Thyge og Vibeke, og lillesøster Signe har støttet Petrine igennem hele gymnasiet, ikke så meget med det faglige, men med masser af tid og lyst til at snakke - og måske også når det gjaldt om lige at give Petrine et ekstra skub ud af døren, så hun også lavede noget andet end at sidde med næsen i bøgerne.

Hun drømmer om at komme ind på medicinstudiet i København - men foreløbig leder hun efter et sommerjob, så hvis der er nogen derude, der har brug for en meget kvik pige i sommerferien, så kan de bare henvende sig til Petrine i Tornemark.

Læs også om Anja der endelig fulgte sit hjerte