Rigtige kvinder dyrker motion

Lørdag, 18. marts 2017
Greta Johannsen
Pushups, til armene sitrer, hop på stepbænk, til knæene knager, og sunde snacks lavet af sukkerroer. Det er sjovere, meget sjovere, end det lyder, og samlet har vi snart taget afsked med 100 kilo. Familie Journals Greta Johannsen er med på kom i form-holdet for kvinder i størrelse XL.

n Det siges, at Faxe Kommune har rigtig mange overvægtige indbyggere. Det siges også, at Brugsen i Karise har en rigtig god bland selv slik-afdeling, så dér er måske en sammenhæng. Men det skal også siges, at Faxe Kommune har forstået, at der er et problem, og derfor har den i samarbejde med Karise Gym og Fitness startet et XL-hold for kvinder, der har indset, at de er større, end de selv ønsker at være. Jeg er journalist på Familie Journal og bor i Karise, og fordi jeg også har taget alt for meget på, har jeg meldt mig på holdet. Læs også om motion og gode gener Den første gang bliver vi målt og vejet på en komplet ubarmhjertig vægt, der snildt udregner fedtprocent, bmi og den alder, vi har i forhold til vores levevis. Allerede her får jeg en brat opvågning, for den påstår, jeg burde være 71 år, og jeg er faktisk kun 59! Men fælles for os kvinder på XL-holdet er, at vi ikke er nemme at skræmme, så vi møder trofast til træning hver onsdag efter arbejdstid.

”Crazy Lady”

De forhadte kilo

Som hun var engang, er vi nemlig nu: Jeg selv er hende, der holdt op med at ryge og tog 20 kilo på. Så er der hende, der aldrig slap af med sine ekstra graviditetskilo. En anden har fået en dejlig kæreste og tillagt sig ”kærestekilo”. Vi er der alle sammen, vi er mellem 25 og 64 år, enlige, gifte, mødre og bedstemødre med ganske almindelige liv, og vi er vores egne værste kritikere. Vi synes, vi er for tykke, vi bryder os ikke om at gå i svømmehallen, og vi spejler os med vilje aldrig i butiksruderne.

Chokolade og kålrabi

Læs også om hvordan du kan tabe dig uden motion

Kanelgifler til alle