Kære Puk
De har trukket sig fra min kræftsyge datter
Dansk ernæringspolitik er at spise mælkeprodukter for at dække kalkbehovet, men selv om vi gør det, døjer 30-40 procent af alle over 70 år med skøre knogler.
Derfor er det værd at huske på, at den grønne kost også giver tilskud af kalk, selv om kroppen har lidt svært ved at optage kalk fra grønsager.
Kål, mælkebøtte, avocado, mandler og sojabønner giver godt med kalk, men også sort peber, padderok, persille og mælkebøtte giver en del.
Mælkebøtteblade i salatskålen er et fint lille dagligt tilskud, og de er lækre, mens de er små og nye.
Af Kirsten Aarslev
Læs mere om knogleskørhed
TIP TIL ANDRE
Har du gode råd om eller erfaringer med forebyggelse af knogleskørhed, er du meget velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder...
Læs også...
Godt mod svamp