TV 2's Gertrud Thisted Højlund har fire procent hund

Mandag, 12. oktober 2015
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
Som vært på TV 2’s ”Go’ Morgen Danmark” blev Gertrud Thisted Højlund denne sommer det nye ansigt på danskernes tv-skærme. Hun er uddannet journalist og har blandt andet været radiovært på Radio24syv. Hun er datter af den nu afdøde højskoleforstander og TV 2-legende Niels Højlund. Vi har mødt hende til en hyggelig snak.

Hvad er du optaget af lige nu?

– At lære nyt. Og være en del af den store, gode familie, som TV 2 og Nordisk Film er. Tv er mere kompliceret end radio, men det er rart at komme ind i nogle rammer, der er helt faste og etablerede. Alle kender deres roller og ved, hvad de skal. Det nyder jeg.

Hvad er det bedste ved dit job?

– Jeg er ansat et sted, hvor meget kan lade sig gøre. Vi kan tale med Andreas Mogensen over Skype, et par dage før han tager ud i rummet, og have ham siddende i studiet, så snart han er tilbage igen.

Og det værste?

– Det kræver stor koncentration at lave fjernsyn. Et kiks går meget tydeligere igennem end i radioen, så alt skal sidde lige i skabet.

Læs også: Kaffe med Maria Stenz

Dyrker du sport eller motion?

– Jeg styrketræner. Jeg kan efterhånden se en udvikling i det, og jeg kan løfte stadigt tungere ting, hvilket selvsagt gør det sjovere. Det hjælper også, at jeg har fået en personlig træner, så jeg nu bruger tiden effektivt og bliver stærkere uden at kede mig ihjel.

Har du kæledyr?

– Jeg har fire procent hund! Min veninde Karin har en border collie ved navn Krabat, som jeg er babysitter for en gang hver anden måned, når min veninde er ude at rejse. Jeg elsker hunde, og Krabat er meget lydig. Hun kan gå med mig uden snor alle steder. Men hun har også åbnet mine øjne for, at det at have hund er et stort arbejde, som ikke passer ind i mit liv her og nu.

Hvad er din bedste barndomsoplevelse?

– Ud over at vokse op på en højskole og have en stor, tryg verden omkring mig, som jeg var velkommen til at gå på opdagelse i, er det sommerferierne, jeg husker tilbage på med glæde. Vi havde sommerhus ved Lild Strand i Nordjylland, hvor der på én gang er forblæst og solbeskinnet. Hvor der dufter af marehalm, og hvor havet og naturen er helt sig selv. Mine forældre gjorde aldrig noget specielt for at aktivere mig og mine fire søstre. Vi løb simpelthen omkring i det lange græs, legede cowboys og indianere og fandt flade sten på stranden. Og det var skønt.

Læs også: Kurt Leth møder folk derude, hvor de lever

Hvordan underholder du en kedelig bordherre?

– Ikke mange er kedelige, når det kommer til stykket. Jeg vil spørge ham om det, der gør ham spændende, og finde ind til de ting, der gør hans liv farverigt og får ham til at smile. Jeg vil kort sagt spørge løs og bruge den fordel, det giver mig at være journalist. Alle har noget, de elsker at fortælle om.

Hvis du vil vide, hvilke bøger og tv-serier, Gertrud hygger sig med i sin fritid, må du købe Familie Journal nummer 42, der fås i kioskerne fra den 12. til den 18. oktober 2015.

Læs også: Peter Reichhardt har prøvet at tie stille ti dage i træk