Ingredienser til chokoladegifler:
(20 stk.)
Gifler:
- 3½ dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 100 g blødt smør
- 2 spsk. rent kakaopulver
- 500 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Prøv også: Kanelgifler
Chokoladefyld:
- 100 g mørk chokolade
- 50 g smør
- 50 g brun farin
Glasur:
- 150 g flormelis
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. chokoladekrymmel
Fremgangsmåde:
Varm mælken op, til den er håndvarm. Opløs gæren i mælken i en ælteskål. Tilsæt salt, sukker, smør, kakao og det meste af melet. Ælt dejen grundigt, og tilsæt løbende mere mel under æltningen, indtil den er glat og elastisk og kan slippe fingre eller dejkrog. Lad ikke dejen blive for fast. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter. Riv chokoladen groft på et rivejern, og rør den med smør og farin. Del dejen i to. Rul hvert stykke dej ud på et melstrøet bord til en firkant på ca. 20 x 60 cm. Fordel chokoladefyldet jævnt på hver firkant. Rul dejen sammen på den lange led til en lang roulade. Hiv lidt i rouladen, og klap den lidt flad. Pensl rouladen med sammenpisket æg. Skær hver roulade i 10 stykker. Læg giflerne på plader med bagepapir med god plads imellem dem, og lad dem hæve 40 minutter. Bag giflerne ved 200° i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på pladerne. Rør flormelis og vand til en god glasur. Smør glasur på giflerne, og drys med krymmel.
Prøv også: Kanelgifler med marcipan