Kanelgifler
Ingredienser til kanelgifler
(8 stk.)
50 g gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
100 g smør
300 g mel
Remonce
75 g blødt smør
75 g rørsukker
1 spsk. kanel
1 æg til pensling
Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg. Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min. Rør smør, rørsukker og kanel sammen til en ensartet remonce. Rul dejen ud i ½ cm tykkelse og fordel remoncen over dejen. Rul dejen sammen, skær den ud i 3 cm store stykker og sæt dem på en plade med bagepapir. Tryk skaftet af en gaffel ned i midten af giflen, så siderne åbnes op, pensl med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200° i 15 min.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Flere opskrifter...
Karameltrekanter
Gåsebryst
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Flere fristende og flotte konditorkager - som vi kender dem fra bageren...