Opskrifter

Christianshavnerbrød

Fredag, 23. marts 2012af Redaktion
Brødet kan efter smag bages grovere med en håndfuld udblødte kerner eller man kan erstatte noget af hvedemelet med grahamsmel

Af Anne Skovgaard-Petersen

For en del år siden smagte jeg dette brød på Bastionen og Løven på Christianshavn, og det kan efter smag bages grovere med en håndfuld udblødte kerner eller man kan erstatte noget af hvedemelet med grahamsmel. Med grove udskiftninger skal der altid bruges lidt mindre mel, fordi både kerner og groft mel opsuger mere væde.

(2 brød)

4 dl håndvarmt vand
2 dl tykmælk el. yoghurt
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
25 g gær
75 g havregryn
50 g skårne kerner
350 g hvedemel
Ca. 350 g durummel

Bland vand, tykmælk, salt og sukker i en dejskål. Smuldr gæren og rør den ud i blandingen. Tilsæt havregryn, kerner og hvedemel og rør det godt sammen. Lad dejen hvile 20 min. Tilsæt durummel og ælt, til dejen lige netop slipper siderne af skålen og er sej. Del dejen i 2 portioner og form dem til brød. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket 2-3 timer. Rids brødene og drys med durummel. Bag dem på nederste rille ved 200° i 25-30 min.


Find flere opskrifter her...


Gulerodstykker
med frø


Avocadobrød med
valnødder


Grovbrød med æbler


Nøddebrød










Klik her og find masser af godt brød...



Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop