Glutenfri boller med boghvedemel

Start dagen med en god omgang selvforkælelse, og spis dig igennem bløde, glutenfrie boller.
Af
Af Camilla Biesbjerg Markussen og Linn Grubbström. Foto: Peter Kam og Martin Tanggaard.
Glutenfrie boller
50 min
10 stk
Glutenfri boller med boghvedemel:
4 æg
350 g skyr
230 g glutenfri havregryn
100 g boghvedemel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. flydende honning
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og skyr sammen i en skål.
  2. Tilsæt havregryn, mel, bagepulver, honning, kardemomme, kanel og salt, og rør det hele sammen med en ske til en ensartet og jævn dej.
  3. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hvile på køkkenbordet i 15 minutter.­
  4. Tænd ovnen på 200°, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  5. Dyp 2 skeer i vand, og brug dem til at forme 10 store, rustikke boller af dejen.
  6. Fordel bollerne på bagepladen, drys evt. med lidt havregryn, og bag dem gyldne i ovnen i 20 minutter.
  7. Lad dem afkøle helt på en bagerist.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.