Hveder med kardemomme

Uanset om du har en fridag eller ej, skal storebededag fejres med hjemmebagte hveder med et godt lag smør. Her får du opskriften på hveder med kardemomme.
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Hveder
1 t og 30 min
Hveder med kardemomme:
100 g gær
5 dl lunkent vand
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
2 æg
1 spsk. stødt kardemomme
75 g smør
800 g hvedemel
1 bradepande, 30 x 25 cm

Med denne opskrift får du 12 hveder.

Fremgangsmåde:

  1. Smuldr gæren, og opløs den i vandet i en skål. Tilsæt salt og sukker.
  2. Pisk æggene let sammen med en gaffel i en skål, og bland dem med kardemomme. Hæld blandingen i skålen med gær, og rør godt sammen.
  3. Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i dejen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter.
  5. Del dejen i 12 boller, og sæt dem tæt sammen i en bradepande med bagepapir. Lad bollerne efterhæve over damp: Hæld vand i en stor gryde, sæt bradepanden over gryden, og lad vandet simre ganske svagt, så dampen stiger op omkring bollerne i ca. 15 minutter.
  6. Lad dem hæve i yderligere 15 minutter på køkkenbordet.
  7. Tænd ovnen på 225°.
  8. Pensl bollerne med vand, og bag dem i den varme ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  9. Afkøle bollerne let, flæk dem, og rist dem evt. i ovnen eller på en brødrister, så de er sprøde og gyldne på skærefladen.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.