Opskrifter

Familiebrød

Onsdag, 14. september 2011af Redaktion
Dejen er meget medgørlig og kan rulles, trilles og formes efter lyst

25 g gær
2 dl mælk
2 dl vand
1 æg
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olie
250 g sigtemel
Ca. 650 g hvedemel

Pynt
1 æg, sammenpisket
Birkes, solsikkekerner, sesamfrø

OPBEVARING AF BRØD

Læg brødet i en brødkasse, en brødpose eller pak det i papir, så det kan ånde. Køleskabet tørrer brødet ud. Et fugtigt surdejsbrød kan holde 5-6 dage.
Brød til frysning pakkes lunkent. Er det for varmt, dannes der for meget kondensvand i posen. Er det for koldt, virker brødet efter optøning lidt gammelt og tørt.

Lun væsken og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, sigtemel, salt, sukker, olie og hvedemel, hold lidt mel tilbage i begyndelsen. Ælt dejen godt igennem, så den bliver blank og smidig. Lad den hæve lunt tildækket ca. 40 min. Ælt dejen, del den i mindre stykker og form dem enten til boller, eller hvad fantasien nu ellers tilsiger. Læg dem på papir på bageplade. Lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl med æg og strø frø på. Bag brødene på midterrillen ved 225° ca. 10 min.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...

FLOT BRØDFORM

Fantastisk rugbrødsform af porcelæn i flot cremefarvet nuance.
Lige nu er formen på udsalg og kan købes for 89,50 kr. i Familie Journals shop...

Find flere opskrifter her...
Speltknækbrød
Brød med cherrytomat og rødløg
Æble-jordbær marmelade






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop