Speltknækbrød lavet på gær med solsikkekerner og hørfrø

Her får du opskriften på lækre speltknækbrød, der drysses med solsikkekerner og hørfrø. Du får ca. 30 knækbrød ud af opskriften.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Speltknækbrød lavet på gær med solsikkekerner og hørfrø
10 min
30 stk
Speltknækbrød
25 g gær
5 dl håndvarmt vand
2 tsk. salt
125 g hvedemel
475 g groft speltmel
Drys
Solsikkekerner
Hørfrø
Flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren og rør den ud i vandet.
  2. Tilsæt salt, hvedemel og spelt og ælt det sammen til en smidig dej.
  3. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 30 stykker.
  5. Rul den tyndt med en kagerulle.
  6. Drys med solsikkekerner og hørfrø og kør kagerullen over, så kernerne hænger fast.
  7. Prik brødene med en gaffel og drys salt på.
  8. Bag dem på midterrillen ved 275° ca. 5 min.
  9. Læg brødene på en bagerist, til de er helt kolde.
  10. Opbevar dem tørt og lufttæt.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.