Opskrifter

Havrekiks

Lørdag, 3. november 2012af Redaktion
Kiks er bestemt ikke besværlige at bage selv, og de her er perfekte til et stykke god ost, eller blot som de er, når den lille sult melder sig

(50 stk.)

100 g havregryn
1 dl kogende vand
100 g blødt smør
40 g sukker
120 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt

Hæld det kogende vand over havregrynene og lad dem trække i 10 min. Bland smør, sukker, mel, bagepulver og salt og rør det sammen med havregrynene. Ælt dejen ensartet og stil den tildækket på køl i 1 time. Rul dejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord og udstik kiksene med en 5 cm rund udstikker eller et glas. Læg kiksene på en plade beklædt med bagepapir og stempel dem med et kagestempel eller prik dem med en gaffel. Bag kiksene ved 180° varmluft i 15 min., lad dem afkøle og opbevar dem i en kagedåse.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Flere opskrifter...
Pæremarmelade
Gifler

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Mangler du en kage til kaffen? Så kig her...