Ingredienser til sundt formbrød
(2 stk.)
2 dl havregryn
7 dl vand
1 dl hørfrø
50 g gær
1 dl vand
3 tsk. salt
2 spsk. honning
2 spsk. olie
1 kg hvedemel
Fremgangsmåde
Kog havregrynene op med vandet, tilsæt hørfrøene og lad det afkøle. Rør gæren ud i vand og kom det i havregrøden sammen med salt, honning og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i 45 min. Form dejen til to brød, kom dem i to smurte brødforme og lad dem hæve i yderligere 30 min. Stil brødene nederst i en 225° varm ovn, giv dem 5 min., sænk varmen til 200° og bag dem i yderligere 25 min. Tag brødene ud af formene og giv dem yderligere 10 min. uden forme.
Bageopskrift: Karin Bang Wittenborn
Tilbehør til dit formbrød? Se vores opskrift på rullepølse og fedtegrever
Masser af godt brød
Find opskrifter på groft brød, lyst brød og skønne boller - her er lidt for enhver smag
Masser af godt brød










Stort, krydret landbrød
Et dejligt, krydret madbrød, som kan bruges på en buffet
Find opskriften her...






Valnøddebrød med porter
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
Find opskriften her...




















Speltboller med yoghurt
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Find opskriften her...


Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lækkert og smagfuldt italiensk madbrød, der er et godt alternativ til de traditionelle flutes
Find opskriften her...


Æbleboller med tranebær
Bollerne holder sig lækre saftige i flere dage pga. de revne æbler
Find opskriften her...






Boller fra fryseren
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves
Find opskriften her...


Godmorgenbrød
Et superlækkert brød der holder sig frisk i flere dage viklet i et rent viskestykke
Find opskriften her...

