Opskrifter

Landbrød med øl

Onsdag, 6. april 2011af Redaktion
Øltypen påvirker smagen. Lys øl giver en anelse bitterhed, mørk øl lidt sødlig og bitter smag, og porter giver både sødme, bitterhed og farve

25 g gær
1 porter el. mørk pilsner (ikke for kold)
1½ dl vand
200 g groft speltmel
½ spsk. salt
½ spsk. sirup
½ dl olie
Ca. 400 g pizzamel

Smuldr gæren og rør den ud i øl, vand og speltmel. Tilsæt salt, sirup og olie og lad det stå lunt i 30 min., til dejen bobler. Ælt melet i - først 300 g og så lidt mere ad gangen, til dejen føles passende, men endelig ikke for fast. Hæver tildækket til dobbelt størrelse ca. 2 timer. Hæld dejen ud på plade med bagepapir og form den til et brød. Efterhæver på pladen ca. 40 min. Sigt mel over brødet og bag det på nederste rille ved 225° 30-35 min.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

SUPERFLOT BRØDBOKS

Brødboks i superflot 50-retrostil fra Ib Laursen der holder dit brød frisk og appetitteligt.
Klik her for at købe den fine boks i shoppen...

Find flere opskrifter her...
Små frokostbrød
Kernebrød
Valnøddebrød


Klik her, og find masser af bageopskrifter i det store brød-galleri...







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop