Ingredienser til madbrød i bradepande
10 g gær
6 dl vand
1 spsk. salt
1 spsk. olie
200 g speltmel
400 g hvedemel
10 soltørrede, sorte oliven
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flagesalt
3 kviste timian
Fremgangsmåde til madbrød
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Rør de to meltyper i og rør godt, til dejen er ensartet og glat. Kom dejen i en 25 x 35 cm stor bradepande beklædt med bagepapir, dæk den til med film og stil den på køl 6-8 timer. Tag bradepanden ud og lad dejen efterhæve ved stuetemperatur i 2 timer. Halvér de sorte oliven, tryk dem let ned i dejen og dryp olien over. Drys med salt og timian og bag brødet ved 200° i 35 min.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
SE OGSÅ: Frokostboller med havregryn
Find flere opskrifter på lækkert brød i galleriet
Masser af godt brød










Stort, krydret landbrød
Et dejligt, krydret madbrød, som kan bruges på en buffet
Find opskriften her...






Valnøddebrød med porter
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
Find opskriften her...




















Speltboller med yoghurt
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Find opskriften her...


Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lækkert og smagfuldt italiensk madbrød, der er et godt alternativ til de traditionelle flutes
Find opskriften her...


Æbleboller med tranebær
Bollerne holder sig lækre saftige i flere dage pga. de revne æbler
Find opskriften her...






Boller fra fryseren
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves
Find opskriften her...


Godmorgenbrød
Et superlækkert brød der holder sig frisk i flere dage viklet i et rent viskestykke
Find opskriften her...

