Opskrifter

Marengstærte

Lørdag, 11. maj 2013af Redaktion
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Kirsten Græbe, Strøby Egede, Køge. Se hendes opskrift på marengstærte her

Ingredienser til marengstærte

Dej
150 g mel
100 g smør
1 spsk. sukker
2 spsk. fløde

Creme
1 æg
2 spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse
3 dl fløde
1 spsk. vaniljesukker
400 g abrikosmarmelade

Marengs
2 æggehvider
100 g sukker
1 tsk. eddike

Fremgangsmåde

Hak smørret i melet, tilsæt sukker og saml dejen let med fløden. Rul dejen ud til en cirkel og læg den i bunden af en 24 cm's springform. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 200° i 15 min. Pisk æg, sukker, majsstivelse, fløde og vaniljesukker sammen og kog cremen igennem, mens der piskes. Hæld cremen på tærtebunden og fordel marmeladen over. Pisk æggehviderne stive, pisk sukker og eddike i og fordel marengsen over bunden. Bag tærten i yderligere 25 min. ved 150°, til den er gylden, og servér.

Opskrift: Kirsten Græbe

Find flere opskrifter her...
Citronfromage
Marengstræte med citroncreme og jordbær

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop