(Ca. 16 stk.)
Det skal du bruge til rabarbersnegle med romglasur:
Var disse rabarbersnegle lige noget for dig? Prøv også: Tyttebærsnegle
Dej:
25 g gær
2 dl lun mælk
1 æg
2 spsk. sukker
100 g blødt smør
500 g mel
1 æg til pensling
Rabarberkompot:
600 g rabarber
150 g sukker
Romglasur:
150 g flormelis
Ca. 3 spsk. rom
1 spsk. hindbærpulver
Tip: I stedet for rom kan du bruge 2 spsk. romessens og lidt vand.
Sådan laver du rabarbersnegle med romglasur
Dej:
Opløs gæren i mælken.
Tilsæt æg, sukker, smør og mel og ælt dejen til en blød og glat dej.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Rabarberkompot:
Skær rabarberne i 2 cm lange stykker.
Kog dem med 2 spsk. vand i en gryde under låg, til de er møre, men ikke helt udkogte.
Rør sukkeret i rabarberne og tag gryden fra blusset.
Lad kompotten køle af.
Snegle:
Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 30 cm.
Smør rabarberkompotten jævnt ud over dejen.
Rul dejen lidt løst sammen til en pølse og skær den i ca. 2 cm tykke skiver.
Læg sneglene på plader med bagepapir med så god afstand, at de kan hæve.
Lad dem hæve i 45 min. og pensl dem forsigtigt med sammenpisket æg.
Bag sneglene ved 200° i ca. 20 min., til de er lysebrune.
Lad dem køle af.
Glasur:
Rør flormelissen med rom eller romessens og smør glasuren på sneglene.
Drys med lidt hindbærstøv.
Find flere skønne opskrifter med rabarber her: