Opskrifter

Rabarbersnegle med romglasur

Fredag, 6. maj 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Prøv disse rabarbersnegle i stedet for de klassiske kanelsnegle. Top sneglene med romglasur og lidt hindbærpulver. Servér dem til en god kop kaffe eller pak dem i picnickurven.
(Ca. 16 stk.)

Det skal du bruge til rabarbersnegle med romglasur:

Var disse rabarbersnegle lige noget for dig? Prøv også: Tyttebærsnegle

Dej: 25 g gær 2 dl lun mælk 1 æg 2 spsk. sukker 100 g blødt smør 500 g mel 1 æg til pensling Rabarberkompot: 600 g rabarber 150 g sukker Romglasur: 150 g flormelis Ca. 3 spsk. rom 1 spsk. hindbærpulver Tip: I stedet for rom kan du bruge 2 spsk. romessens og lidt vand.

Sådan laver du rabarbersnegle med romglasur

Dej: Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, sukker, smør og mel og ælt dejen til en blød og glat dej. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Rabarberkompot: Skær rabarberne i 2 cm lange stykker. Kog dem med 2 spsk. vand i en gryde under låg, til de er møre, men ikke helt udkogte. Rør sukkeret i rabarberne og tag gryden fra blusset. Lad kompotten køle af. Snegle: Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Smør rabarberkompotten jævnt ud over dejen. Rul dejen lidt løst sammen til en pølse og skær den i ca. 2 cm tykke skiver. Læg sneglene på plader med bagepapir med så god afstand, at de kan hæve. Lad dem hæve i 45 min. og pensl dem forsigtigt med sammenpisket æg. Bag sneglene ved 200° i ca. 20 min., til de er lysebrune. Lad dem køle af. Glasur: Rør flormelissen med rom eller romessens og smør glasuren på sneglene. Drys med lidt hindbærstøv. Find flere skønne opskrifter med rabarber her: Bagte rabarber med sorbet og basilikum-marengs Rabarber-vaniljekage Rabarber-ribssaft