(12 stk.)
Det skal du bruge til sesamboller:
½ dl sesamfrø
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 dl yoghurt
1 tsk. salt
1 spsk. honning
75 g havregryn
Ca. 375 g hvedemel
Pensling:
1 æg
½ dl sesamfrø – evt. sorte, med skal og uden
Prøv også: Sesamboller med ost og skinke
Sådan laver du sesamboller
Rist sesamfrøene på en tør pande ved mellemhøj varme.
Ryst ofte i panden, så frøene ikke brænder på.
Når de begynder at dufte og poppe, er de færdige.
Læg dem på en tallerken.
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt yoghurt, salt, honning, havregryn og sesamfrø og rør rundt.
Tilsæt det meste af melet og ælt dejen.
Tilsæt evt. mere mel under æltningen, men ikke mere end at dejen lige akkurat kan slippe fingrene.
Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
Hæld dejen ud på meldrysset bord og rul den til en tyk pølse.
Skær pølsen i 12 stk. og tril dem til boller.
Læg bollerne på to plader med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg.
Drys med sesamfrø, og pensl forsigtigt oven på sesamfrøene igen, så frøene hænger bedre ved.
Lad bollerne hæve i 30 min.
Bag dem ved 220° i ca. 15 min.
Lad bollerne køle af på bagepladerne.
Prøv også: Hjemmebagte burgerboller