Opskrifter

Speltbaguetter

Fredag, 23. september 2011af Redaktion
Gode, hjemmebagte baguetter

(3 stk.)

12 g gær
4½ dl koldt vand
2 tsk. salt
150 g groft speltmel
450 g speltmel


TIP

Spelt må ikke æltes så længe som andre melsorter, fordi glutenstrengene i spelt ikke er så stærke. Overæltning medfører, at der træder vand ud af dejen, og den skiller.
Læg en plastpose over skålen, når dejen skal hæve, så tørrer den ikke ud.

Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt salt, grov og fint spelt. Ælt dejen smidig ca. 8 min., til den slipper skålen. Lad den hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse ca. 3 timer. Skrab dejen ud på et meldrysset bord uden at ælte den og form den til 3 baguetter. Sno dem og læg dem i flutesforme eller på plade med bagepapir. Lad dem efterhæve, mens ovnen varmer op til 250° og bag dem på midterrillen ca. 12 min. uden forme og ca. 16 min. i form.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...

FLOT BRØDFORM

Fantastisk rugbrødsform af porcelæn i flot cremefarvet nuance.
Lige nu er formen på udsalg og kan købes for 89,50 kr. i Familie Journals shop...

Find flere opskrifter her...
Nathævede nøddebaguetter
Turbobaguetter
Græske brød






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop