Det skal du bruge til tomatbrød:
25 g gær
5 dl vand
1 spsk. sukker
½ spsk. salt
2 spsk. olivenolie
300 g fuldkornsdurummel
350 g hvedemel
2 spsk. tomatkompot
1 fed hvidløg
125 g mozzarella i lage
70 g lufttørret skinke
50 g semidried tomater
Olie til pensling
4 kviste rosmarin
2 tsk. havsalt
Sådan laver du tomatbrødet
Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt, olivenolie og durum.
Rør melet i lidt ad gangen, rør dejen godt igennem og sæt den på køl natten over.
Rør tomatkompotten med presset hvidløg og skær mozzarellaen i skiver.
Kom halvdelen af dejen i en smurt bradepande og fordel tomatkompotten, skinke, mozzarella og semidried tomater over dejen.
Kom resten af dejen over og pensl med olie.
Tryk rosmarinkvistene fast i dejen, drys med salt og prik dejen med en strikkepind.
Bag focacciaen ved 210° i 25 min., til brødet er gyldent og sprødt.
Prøv også: Tomatsuppe med flødepeberrod