Opskrifter

Æbleskiver med æbler og æblegløgg

Mandag, 24. november 2008 Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Invitér julegæsterne på gode gammeldags æbleskiver og velsmagende æblegløgg

Det skal du brge til æbleskiver med æbler:

(Ca. 50 stk.)

2 gode, aromatiske æbler
1 spsk. citronsaft
1 spsk. kanel

Dej til æbleskiver:
500 g hvedemel
1 spsk. sukker
1 tsk. natron
1 l kærnemælk
4 æg
Smeltet palmin til stegning

Prøv også: Krydrede æbleskiver

Sådan laver du æbleskiver

Skræl æblerne, skær dem i tern, og vend dem i kanel og citronsaft.

Bland mel, sukker og natron, og rør det til jævning med kærnemælken.

Rør æggene i. Varm æbleskivepanden godt op, og kom rigelig palmin i hullerne til den første pandefuld.

Læg et par stykker æble i hvert hul, og fyld hullerne 2/3 med dej.

Bag æbleskiverne ved jævn varme, og vend dem første gang, inden dejen når at stivne.

Bagetiden er 5-6 min., og de skal vendes flere gange.

TIP: Bag æbleskiverne i palmin, og spar ikke på fedtstoffet. Bagt i palmin, til de er helt gennembagte, bliver æbleskiverne kuglerunde og holder næsten faconen, selv om de fryses ned og varmes i ovnen.

Det skal du bruge til æblegløgg:

(Ca. 8 pers.)

Fyld:
75 g lyse rosiner
1 dl ufiltreret æblemost
75-100 g smuttede snittede mandler

Gløgg:
1 stang vanilje
2 dl ufiltreret æblemost
1 stykke kanelstang
½ spsk. ´knuste kardemommefrø
4 spsk. rørsukker
1 flaske tør hvidvin
1½ dl lys rom

Sådan laver du æblegløgg

Læg rosinerne i blød i æblemost dagen før.

Flæk vaniljestangen, og kom den i en gryde sammen med æblemost, kanelstang, kardemomme og sukker.

Kog det langsomt op.

Træk gryden fra varmen, og lad det trække nogle timer.

Hæld hvidvin i gryden, og varm gløggen op til lige inden kogepunktet.

Tilsæt rom, rosiner og mandler.

Prøv også: Æblecrumlekage med romrosiner