Opskrifter

Appelsinkage med jordbær

Torsdag, 21. april 2011af Redaktion
En super forårskage

100 g smør
2 usprøjtede appelsiner
5 æg
350 g sukker
Et nip salt
1 dl fløde
2 spsk. appelsinmarmelade
275 g mel
2 tsk. bagepulver
Ca. 250 g appelsinmarmelade
3 spsk. rom
500 g jordbær

Smelt smørret. Riv appelsinskallen. Pisk æg og sukker lyst og skummende. Tilsæt appelsinskal, salt, fløde og appelsinmarmelade. Sigt mel og bagepulver i. Tilsæt smørret og bland det forsigtigt. Hæld dejen i en springform (24-25 cm) foret med bagepapir. Bag kagen 10 min. ved 180°. Sænk varmen til 150° og bag yderligere 50-60 min. til en kødnål kan gå gennem kagen, uden, der hænger dej ved. Køl kagen af på en rist, løft den op af formen og fjern bagepapiret. Smelt marmeladen ved svag varme og pensl den på kagen.
Pres appelsinerne og bland saften med rom. Skyl og nip jordbærrene og læg dem i marinaden. Trækker en times tid og serveres til kagen.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

FINE SKÅLE PÅ BORDET

Flot og klassisk skålesæt fra Ib Laursen i isblå.
Sættet kan købes på Familie Journal shoppen til 299 kr.

Find flere opskrifter her...
Italiensk kage med rabarberkompot
Kiwitærte
Engelsk appelsinkage

16 fristende opskrifter med rabarber og jordbær




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop