Opskrifter

Birkesgifler

Søndag, 16. juni 2013af Redaktionen
Gode gifler til morgenbordet

Ingredienser til birkesgifler

(12 stk.)

25 g gær
3 dl lunkent vand
½ spsk. rapsolie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Ca. 450 g hvedemel
2 spsk. birkes
¼ sammenpisket æg


Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, salt, sukker og det meste af melet og rør til en sej dej, evt. 5-6 min. på køkkenmaskine. Kom det sidste mel i, hvis dejen virker klæbrig. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobblet størrelse i 1 time eller 2. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i to. Rul dejen ud i 2 cirkler og drys birkesene ud over dejen. Del hver dejcirkel i 6 og rul giflerne sammen, start i den brede ende. Læg dem på bagepapir og lad dem hæve ca. 45 min. Sæt bagepladen i en 275º varm ovn. Pisk ægget og pensl giflerne med det. Træk bagepapiret med giflerne over på den varme plade og bag giflerne i ca. 8 min.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: All Over Press


Find flere opskrifter her...
Bananvafler
Kokosgifler


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop