Opskrifter

Blåbærtærter med marcipan

Onsdag, 27. juli 2011af Redaktion
De fineste små blåbærtærter

Opskrift på blåbærtærter med marcipan

(6 stk.)

125 g hvedemel
60 g smør
40 g sukker
1 æggeblomme
125 g marcipan
125 g smør
125 g sukker
25 g hvedemel
2 æg
50 g mørk chokolade
250 g blåbær
¾ dl blåbærsaft
2 bl. husblas
1 spsk. mandelsplitter

Køb billigt køkkenudstyr

Fremgangsmåde til blåbærtærter med marcipan

Bland hvedemel, sukker og smør til en smuldredej og saml den med æggeblommen. Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time.

Rul dejen ud og beklæd 6 små, smurte tærteforme med dejen. Rør marcipan, smør, sukker og hvedemel sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under piskning.

Hæld marcipanmassen i tærteformene og bag dem ved 175º i 25 min.

Hak chokoladen, kom den over de varme tærter og lad dem afkøle. Skyl blåbærrene og tør dem godt. Udblød husblassen, smelt den og rør den ud i blåbærsaften.

Kom blåbærrene i saften, når den begynder at tykne, og fordel dem over tærterne.

Drys med mandelsplitter og server.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Chokolade-courgettekage
Rabarber-mandelkage
Sommerlagkage med kirsebær