Opskrifter

Blommetrifli

Onsdag, 30. august 2017af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Blommetrifli med portvinsmarinerede blommer, mascarponecreme og makroner.

Ingredienser til blommetrifli

(4 pers.)
300 g blommer
100 g sukker
1 spsk. citronsaft
½ dl portvin

Creme:
250 g mascarpone
1 dl sukkerlage

Desuden:
60 g makroner
50 g mørk chokolade

Alternativ til blommetrifli: Marineret ananas med moccamousse

Fremgangsmåde til blommetrifli

Halvér og udsten blommerne. Kog sukker og citronsaft op ved svag varme. Kom blommerne i sukkerlagen og damp dem i 7 min. under låg, til de er møre. Hæld portvinen ned til blommerne og stil dem på køl, til de er helt afkølede. Rør mascarponen med 1 dl lage fra blommerne og knus makronerne let. Læg makroner, blommer og creme lagvist i 4 portionsglas og afslut med creme. Drys med chokoladespåner og servér.