Ingredienser til cupcakes med nutella-topping
100 g smør
2 æg
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
Evt. 1 usprøjtet citron
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
140 g mørk chokolade
Topping
50 g flødeost
225 g blødt smør
1 spsk. kakao
500 g sukker
3 tsk. kogende vand
5 spsk. Nutella
Cupcakes...
- fik navnet, da de første kager blev bagt i små kopper.
- Er toppet med creme eller glasur.
- Kan bages i muffinsforme, men har en tykkere dej end
muffins.
Fremgangsmåde til cupcakes med nutella-topping
Smelt smørret. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en let og luftig æggesnaps. Rør mælken i det smeltede smør og evt. fintrevet citronskal og rør det i æggemassen. Bland mel, bagepulver og salt og rør det i æggemassen lidt ad gangen. Hak chokoladen og rør den i dejen. Fordel dejen til dine cupcakes i muffinsforme, der skal være fyldt ¾ op. Bag dine cupcakes 10 min. ved 200º, hvis de er små, og 10 min. ved 225º, hvis de er store. Tjek med en kødnål, om dine cupcakes er gennembagte.
Topping: Pisk flødesost og smør let og luftigt. Rør kakaoen i og rør godt. Bland sukker og vand og rør det i lidt ad gangen, rør Nutellaen i og rør til en jævn creme. Smør toppingen på dine cupcakes eller brug en sprøjtepose.
Vi elsker muffins!
![]() |
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal. Se vores muffins her |
Find flere opskrifter her...
Chokolademuffins
Chokolade-peanutsmuffins
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop