Ingredienser til cupcakes med skumfiduser og karamel
(16 stk.)
200 g mel
1½ tsk. bagepulver
85 g blødt smør
160 g sukker
1 dl mælk
1 tsk. mandel-essens
2 æggehvider
1 knsp. salt
80 g mini skum-fiduser
Karamelglasur
280 g sukker
1½ dl mælk
1 spsk. kakao
75 g smør
1 tsk. vanilje-essens
2 spsk. hakkede peanuts
Vi elsker muffins!
![]() |
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal. Se vores muffins her |
Fremgangsmåde til cupcakes med skumfiduser og karamel
Bland mel og bagepulver og rør smør og sukker luftigt. Rør melblandingen i skiftevis med mælken til en glat dej og bland mandelessensen i. Pisk hviderne stive med saltet og vend dem i dejen sammen med skumfiduserne.
Fordel dejen i 16 forme, bag dem ved 180° i 20 min. og lad dem afkøle. Bland sukker, mælk og kakao og varm langsomt op til blandingen karamelliserer og kommer i kog. Lad karamellen koge, til den er 122° varm (ca. 15 min.), tag den af varmen og pisk smør og vanilje-essens i.
Pisk videre, til glasuren bliver smørbar, smør glasuren på kagerne og drys med hakkede peanuts.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Du kan finde mange flere cupcakes her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop