Opskrifter

Foccacia med tomater og rosmarin

Søndag, 16. oktober 2011af Redaktion
Super lækkert brød

(8-10 pers.)

25 g gær
6 dl vand
2 spsk. salt
2 spsk. honning
100 durummel
700 g hvedemel
4 spsk. olivenolie
2 spsk. frisk rosmarin
Salt og friskkværnet peber
400 g tomater på stilk
1 stor bradepande, ca. 30 x 40 cm
Bagepapir og husholdningsfilm
Lidt olie til pensling

TIP

I stedet for tomater kan brødet toppes med f.eks. oliven eller ost.

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og honning. Tilsæt de 2 slags mel lidt ad gangen og rør dejen godt sammen. Beklæd en bradepande med bagepapir og pensl bagepapiret med lidt olie. Fordel dejen i bradepanden og lad den hæve på køkkenbordet i 30 min. Tryk igen dejen godt ud i bradepanden, dryp med olivenolie og drys med rosmarin.
Lav små fordybninger i dejen med fingrene og krydr med salt og peber. Dæk bradepanden med et rent viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer. Tænd ovnen på 220°. Fordel tomaterne på dejen uden at fjerne stilkene og pres dem forsigtigt ned med fingrene. Bag brødet i ovnen i ca. 25 min. Løft det op af bradepanden og afkøl på en rist.

Bageopskrift: Carsten Kyster

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...

DAMP DINE RÅVARER

Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen for 249 kr.

Find flere opskrifter her...
Brød med cherrytomat og rødløg
Spinatbrød
Løgbrød med krydderurter






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop