Opskrifter

Fødselsdag: Lagkage med valnødder

Torsdag, 7. januar 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Idag fylder Familie Journal 139 år, og det fejrer vi med boller og lagkage. Her får du opskriften på en skøn lagkage med valnødder.

(12 pers.)

Det skal du bruge til lagkage med valnødder

Lagkagebunde:
3 æg
175 g sukker
½ vaniljestang
120 g hvedemel
30 g kartoffelmel
½ tsk. bagepulver
Fyld:
½ l piskefløde
100 g valnødder
100 g sukker
100 g nougat
1 dl stærk kaffe
Pynt:
300 g flormelis
2 spsk. stærk kaffe
50 g valnødder
¼ l piskefløde

Prøv også: Boller med kardemomme - perfekt til fødsesldag

Det skal du bruge til lagkage med valnødder

Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse.
Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver ned i æggemassen.
Fold det rundt og kom dejen i 3 smurte springforme/lagkageforme med bagepapir i bunden.
Bag bundene ved 180º i 8 min.
Pisk fløden til skum.
Smeltet sukkeret og rist nødderne i det, til de er helt lysebrune.
Kom sukker-nøddemassen på bagepapir og afkøl. Hak det groft. Riv nougaten groft. Vend nødder og nougat i flødeskummen.
Stænk to af lagkagebundene med kaffe. Læg kagen sammen med cremen imellem. Læg den ikke-stænkede bund øverst.
Rør flormelissen med kaffe og smør glasuren på kagen. Pynt med valnødder. Pisk fløden til skum og pynt kagen.

Prøv også: På jagt efter en anden lagkage? Her får du 17 opskrifter på lagkage