Opskrift på kage med bær
200 g smør
200 g sukker
3 æg
150 g mel
1 tsk. vaniljesukker
50 g kartoffelmel
125 g brombær
125 g hindbær
125 g ribs
Tilbehør
Cremefraiche el. flødeskum
Fremgangsmåde
Rør smør og sukker godt og pisk æggene i ét ad gangen. Bland mel, vaniljesukker og kartoffelmel, rør det i og vend bærrene i dejen. Fyld dejen i en smurt springform på 23 cm og bag kagen ved 180° i 1 time. Løsn springformens kant og lad kagen afkøle. Servér med kold cremefraiche el. flødeskum.
Lav de skønneste kager og desserter med krisebær
Skønne kager og desserter med kirsebær


Kirsebærtærte
Så er det kirsebærsæson! Prøv en lækker tærte med de røde bær
Ingredienser til kirsebærtærte
(8 pers.)
Dej
175 g hvedemel
50 g sukker
100 g usaltet smør
Fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
Fyld
3 dl cremefraiche 18%
500 g udstenede kirsebær (ca. 800 g hele bær)
75 g sukker
1 blad husblas
Fremgangsmåde til kirsebærtærte
Udsten kirsebærrene og lad dem trække med sukker – gerne natten over. Lav en mørdej af mel, sukker, smør og citronskal og saml dejen med citronsaft og evt. vand. Lad den hvile køligt i 30 min.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Læg stanniol over og bag den i 15 min. ved 225º. Fjern stanniolen og bag den færdig ved 200º i 10 min. mere, eller til den er lysebrun og bagt. Udblød husblas i koldt vand og varm saften af kirsebærrene op. Smelt husblassen heri. Læg cremefraiche i tærten og læg kirsebærrene over. Træk saften over, når den lige har sat sig lidt. Afkøl og servér.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Klistret chokoladekage med kirsebær
Kirsebæris


Maries skønne kirsebærstang
Dejligt bagværk med kirsebær - perfekt til eftermiddagskaffen
Ingredienser til kirsebærstang
250 g hvedemel
50 g sukker
1 spsk. bagepulver
150 g smør
1 æg
1 dl mælk
50 g hakkede mandler
80 g marcipan
200 g udstenede kirsebær (ca. 350 g hele bær)
1 æg til pensling
Drys
Sukker, perlesukker og hakkede mandler
Fremgangsmåde til kirsebærstang
Bland mel, sukker og bagepulver og smuldr smørret i. Pisk æg og mælk sammen og ælt det i dejen sammen med de hakkede mandler.
Læg dejen på bagepapir og form et rektangel. Skær bærrene i halve eller kvarte, fordel dem på midten hele vejen hen ad dejen og drys med lidt sukker. Lav ruller af marcipan og læg dem som et ”hegn” langs kanten i begge sider. Fold dejen op over marcipanen og lidt over kirsebærrene. Pensl med æg og drys med sukker, perlesukker og mandler. Bag ved 225º i ca.
20 min.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Kirsebærtrifli
Prøv en trifli med kirsebær
Ingredienser til kirsebærtrifli
(6 pers.)
½ vaniljestang
½ dl brandy
350 g udstenede kirsebær (ca. 500 g hele bær)
2 spsk. brandy
50 g sukker
3 æggeblommer
2 dl mælk
2 dl piskefløde
1 spsk. majsstivelse
40-50 g sukker
16 makroner
Mandelflager
Fremgangsmåde til til kirsebærtrifli
Flæk vaniljestangen og læg korn og den tomme stang i brandyen. Vend udstenede kirsebær med 50 g sukker og 2 spsk. brandy.
Pisk æggeblommerne med mælk og halvdelen af fløden, majsstivelse og sukker. Fjern vaniljestangen og tilsæt vaniljebrandyen. Varm op under omrøring og lad det lige nå kogepunktet i 1 minut. Afkøl.
Kom makroner skiftevis med kirsebær og creme i glas og pynt med toppe af flødeskum pisket af den sidste halvdel fløde. Drys med mandelflager og lidt lage fra kirsebærrene.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kirsebærtærte
Ferskentrifli med ostecreme


Kirsebæris
Brug f.eks. resten af kirsebærsovsen fra jul til den skønneste dessert
6 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk. flormelis
Korn af 1 stang vanilje
¾ l piskefløde
½ l kirsebærsovs
Pisk æggeblommer og flormelis godt og pisk vaniljekorn i. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i. Hæld kirsebærsovsen i iscremen og kør dejskraberen igennem et par gange, så kirsebærsovsen fordeles i cremen, uden at det blandes helt. Hæld isen i en fryseegnet form og frys den mindst 6 timer ved –18°. Rør i isen et par gange i løbet af den første time.
Opskrift: Kristina Marckmann
Prøv flere lækre desserter...
Isbombe
Mini banandessert med is på chokoladeknas
Isburgere med chokolade


Klistret chokoladekage med kirsebær
300 g sukker
250 g usaltet smør
200 g kraftig mørk chokolade
4 æg
60 g hvedemel
60 g kakao
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje-ekstrakt
250 g syltede afdryppede kirsebær
Tilbehør
Flødeskum og flere kirsebær
Pisk sukker og smør blødt og luftigt. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Rør chokoladen i smørret og dernæst æggene et ad gangen. Rør vanilje i og sigt de tørre indredienser over dejen, inden kirsebærrene foldes i til sidst. Kommes i en lille 25 x 25 cm bradepande foret med bagepapir. Bages ved 180° i 45 min. og skæres ud, når den er afkølet. Serveres som dessert med syltede kirsebær og flødeskum.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med chokolade...
Chokoladefondue
Blødende hjerte med vaniljeis
Chokoladetrøffelkage med rom
Chokoladetripel


Rødgrød med fløde
Sød og klassisk ret
(4 pers.)
15 min. + 2 timer på køl
300 g rabarberstilke
4 dl vand
250 g kirsebær
200 g solbær
250 g jordbær
250 g hindbær
150 g sukker
4 spsk. majsstivelse
¼ l fløde
Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i gryden med vand, kirsebær og solbær. Lad det småkoge i 6 min. og sigt kerner og trævler fra. Hæld saften tilbage i gryden, tilsæt jordbær, hindbær og sukker og giv det hele et opkog. Rør maizenaen ud i lidt vand og jævn frugtsaften med den. Hæld grøden op i en serveringsskål og drys med lidt sukker, så vil der ikke dannes skind på grøden. Stil grøden på køl i mindst 2 timer og server med kold fløde til.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find andre søde desserter her...
Vaniljekogte ferskner i sukkerlage
Jordbær i rosa gele
Banan-jordbæris


Clafoutis (kirsebærtærte)
Clafoutis er en lækker dessert fra det franske landkøkken
Ingredienser til clafoutis (kirsebærtærte)
(4 pers.)
300 g udstenede kirsebær – friske, syltede el. optøede frosne
Creme
¼ l mælk
3 æggeblommer
75 g sukker
1 tsk. majsstivelse
Mandelcreme
100 g mandelmel el. meget finthakkede mandler
100 g flormelis
½ tsk. majsstivelse
100 g blødt smør
2 æg
Fremgangsmåde
Creme: Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en tykbundet gryde. Pisk majsstivelse og mælk i og varm det til lige ved kogepunktet under piskning. Tag gryden fra varmen. Drys lidt sukker over cremen, så den ikke trækker skind.
Mandelcreme: Bland mandler, flormelis og majsstivelse. Rør det bløde smør i og rør æggene i. Bland de to slags cremer og vend kirsebærrene i.
Kom blandingen i et velsmurt tærtefad. Bag kagen ca. 40 min. ved 180° på midterrillen.
Servér kagen lun med flødeskum pisket med vanilje eller vaniljeis til.
Tip: Clafoutis kan laves med alle mulige frugter, æbler, pærer, solbær, rabarber eller blommer. Kun fantasien sætter grænser.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Små bærtærter med kokos
Kirsebæris


Kirsebærsandwich
De skønneste iskager!
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. flormelis
Korn fra 1 vaniljestang
160 g udstenede kirsebær
2½ dl piskefløde
1½ pasteuriseret æggehvide
1 spsk. sukker
Kiks
150 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
40 g flormelis
20 g perlesukker
125 g koldt smør
1 spsk. fløde
Sirup (kirsebær eller blåbær)
Farvet perlesukker eller kandiserede violer
Pisk æggeblommer og flormelis godt og pisk vaniljekorn i. Blend halvdelen af kirsebærrene og vend dem i æggesnapsen. Pisk fløden til skum og æggehviden stiv med sukkeret. Vend flødeskum og æggehvide i æggesnapsen, kom blandingen i en fryseegnet beholder og frys den i mindst 3 timer.
Bland hvedemel, kartoffelmel, flormelis og perlesukker og hak smørret heri. Tilsæt fløde og saml dejen. Rul dejen ud i 2 mm tykkelse på et meldrysset bord og skær dejen ud i firkanter på 4 x 6 cm. Læg firkanterne på en plade beklædt med bagepapir og bag dem ved 180° varmluft i 10 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Rør isen igennem i en blender og kom den mellem kiksene to og to. Kom sandwichene tilbage i fryseren, til de skal serveres. Server sandwichene dryppet med sirup og drysset med perlesukker eller violer.
Opskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Rabarber milkshake
Frossen kirsebær-mandelroulade
Klistret chokoladekage med kirsebær


Kirsebærkokotter
Skønt og lunt bagværk
(6 pers.)
20 min. + 25 min. i ovnen
125 g mel
25 g flormelis
1 spsk. kakao
100 g smør
1 æggeblomme
200 g udstenede kirsebær
2 æg
65 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1½ dl piskefløde
25 g mandelsplitter
Bland mel, flormelis og kakao og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommen og lad den hvile koldt i mindst 30 min. Rul dejen ud og beklæd 6 smurte kokotter med dejen. Fyld de beklædte forme halvt op med bærrene. Pisk æg, sukker og vanilje skummende og rør fløden i. Hæld æggeblandingen over kirsebærrene og drys mandelsplitterne over. Bag kokotterne ved 180° i 25 min., til cremen er stivnet, og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter på bagværk her...
Rabarbertærte med creme
Blåbærsandkage
Ferskentærte med mandelcreme


Bagt kirsebærris
Herlig, bagt dessert
(4 pers.)
90 g grødris
½ vaniljestang
½ usprøjtet lime
70 g rørsukker
2 dl mælk
1 æg
200 g kirsebær uden sten
1 spsk. rasp
1 spsk. rørsukker
Kom grødrisene i en gryden sammen med den flækkede vaniljestang, revet skal fra limefrugten, halvdelen af sukkeret samt mælken og bring det i kog.
Lad risene småkoge ved svag varme i 20 min. og lad dem køle lidt. Del æggene i blommer og hvider og pisk æggeblommerne luftige med resten af sukkeret.
Pisk hviderne stive og tag vaniljestagen op fra risene. Rør æggeblommerne med risene og vend æggehvider i.
Kom halvdelen af risblandingen i 4 smurte ramekiner (lille ovnfast portionsskål) og fordel kirsebærrene over.
Kom resten af risblandingen over kirsebærrene og drys med en blanding af rasp og rørsukker.
Bag desserterne ved 180° i 20 min. og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann


Frossen kirsebær-mandelroulade
Kreativ med kirsebær
(8 pers.)
5 æg
100 g sukker
60 g hvedemel
60 g blendede mandler/mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljeekstrakt
Fyld
½ liter vaniljeis
400 g kirsebær
100 g sukker
½ dl muscat de rivesaltes (sød dessertvin)
Begynd med kirsebærrene. Udsten, halver, kog i sukker og vin i 5 min. og afkøl helt. Pisk så æggene med sukker i 10 min. til en meget luftig dej. Sigt mel over og fold i sammen med mandelmel, vaniljeekstrakt og bagepulver. Hæld det ud i en 22 x 31 cm foldet bagepapirform. Bag ved 180° i 10-12 min. Vend ud på sukkerdrysset bagepapir og fold straks dejen om det ”brugte” bagepapir, som var det fyldet. Rør isen med kirsebærrene og smør fyldet på den afkølede roulade. Rul igen og stil i fryseren i 2 timer.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Chokolademarquise med rabarber
Citroncreme med pocheret sensommerfrugt
Midsommertærte


Sommerlagkage med kirsebær
Skøn lagkage med masser af friske bær
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
2 tsk. vaniljesukker
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1 usprøjtet citron
2 dl piskefløde
200 g kirsebær
60 g flormelis
100 g flødeost
180 g cremefraiche 38%
Sukkerkrymmel
Rør smør og sukker luftigt og pisk æggene i et ad gangen.
Bland vanilje, mel, bagepulver og revet skal fra citronen og vend det i til en glat dej. Hæld dejen i en smurt 20 cm springform og bag den ved 180° i 40 min. og lad den køle.
Pisk fløden til skum, udstik og hak 100 g kirsebær og vend dem i.
Flæk kagen i tre lag og læg den sammen med kirsebærskummet. Blend resten af kirsebærrene med flormelis og flødeost, vend cremefraichen i og fordel det over kagens sider og top.
Drys med sukkerkrymmel og server.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Chokoladecheesekage
Jordbær-rabarbersnitter
Marengsbund med jordbær og lime


Vandbakkelser med kirsebærtrøffel
Fine små desserter
(20 stk.)
2½ dl piskefløde
125 g hvid chokolade
65 g smør
2 dl vand og 1 tsk. sukker
65 g mel
2 æg
100 g kirsebær
Lun fløden, tilsæt chokoladen og rør blandingen sammen til en ensartet masse. Stil chokolademassen på køl i mindst 3 timer. Smelt smør, vand og sukker op i en gryde og pisk melet i. Lad dejen koge sammen, mens der røres, til den slipper gryden. Tag dejen af varmen og lad den køle lidt. Rør æggene i et ad gangen og rør, til dejen bliver glat og skinnende. Sæt dejen som små toppe på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 175° i 20 min. Udsten kirsebærrene og hak dem groft. Pisk den stive chokolademasse op til en luftig creme og vend kirsebærrene i. Halver vandbakkelserne og læg en skefuld creme i hver. Server vandbakkelserne drysset med flormelis.
Dessertopskrift: Kristina Miechels
Flere desserter med bær...
Hindbær-issandwich
Anne-Maries pandekager med røde bær
Trifli med tranebær og granatæble


Kirsebærtærter
Fine tærter med kirsebærfyld
(4 stk.)
260 g mel
1 spsk. flormelis
110 g smør
2 spsk. yoghurt
25 g hakkede, smuttede mandler
50 g sukker
2 spsk. majsmel
1 spsk. kirsebærvin
250 g udstenede kirsebær
Bland mel og flormelis og hak smørret ud i. Ælt dejen sammen med yoghurten og læg den på køl i 30 min. Skold mandlerne, smut og hak dem groft. Bland sukker, majsmel og mandler med kirsebærvin og kirsebær. Rul tærtedejen ud i 2 mm tykkelse og stik den ud i 6 cirkler på 14 cm og 6 cirkler på 11 cm. Beklæd 6 10 cm tærteforme med de store cirkler og fordel kirsebærfyldet heri. Læg de mindre cirkler over som låg og klem kanterne til. Bag tærterne ved 180° i 35 min. Server tærterne lune med koldt flødeskum.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Se flere tærter her...
Key-limepie
Glaseret jordbærtærte med citroncreme
Rabarbertærte med marcipanlåg


Kirsebærdessert med chokolade
(4 pers.)
1 glas syltede kirsebær (evt. italienske)
½ l vaniljeis
½ liter valnøddeis
2 store chokchip cookies
1 dl chokoladesovs
100 g mørk chokolade
2 dl piskefløde til skum
4 vaffelrør
Lun chokoladesovsen eller lav den selv ved at smelte chokolade med lidt fløde. Knæk kagen i mindre bidder og fordel kugler af is og kage med kirsebær og lage. Kom lidt flødeskum på og hæld hakket chokolade og chokoladesovs over.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


Kirsebærmuffins
200 g søde kirsebær
125 g blødt smør
250 g sukker, 2 æg
225 g hvedemel
1 dl kokos
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
1 spsk. kartoffelmel
75 g usaltet smør
60 g flormelis
12 purerede kirsebær
Skyl og udsten kirsebærrene. Rør smør og sukker luftigt og pisk æggene i et ad gangen. Bland mel, kokos, bagepulver og vaniljesukker og vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken. Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og vend dem i dejen. Hæld dejen i muffinsforme og bag dem ved 175° i 20 min. og lad dem afkøle på en rist. Pisk smørret luftigt med flormelis og pisk kirsebærpureen i smørcremen. Dekorer de afkølede muffins med smørcremen og server. Kan evt. også pyntes med farvede sukkerkugler.
Opskrift: Kristina Miechels og Anne Skovgaard-Petersen


Grov kirsebærmarmelade med mynte og verbena
En skøn marmelade, med lidt krydret smag
500 g store, modne kirsebær
250 g rørsukker
½ tsk. rød Melatin + 2 spsk. sukker
½-¾ dl frisksnittede blade af citronverbena og mynte
Evt. konserveringsmiddel
Udsten kirsebærrene og hak dem groft med en kniv eller klip dem groft. Bland kirsebær og sukker i en gryde og stil det køligt 5-6 timer, til det safter. Bring det langsomt i kog og kog bærrene sagte 15 min. under låg. Bland Melatin og sukker og rør det i. Lad det koge 2-3 min. Tag gryden fra varmen og tilsæt krydderurter. Hæld marmeladen på skoldede glas og opbevar den køligt eller tilsæt konserveringsmiddel.
Tip Citronverbena findes kun sjældent i supermarkeder, men næsten altid på planteskoler. Den er nøjsom og danner efterhånden en lille busk, der som regel overlever vinteren og langsomt kommer i vækst igen. Den dufter og smager koncentreret af citron og bruges i urtete, desserter og is.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere marmelader her...
Banan-citronmarmelade
Karamelliseret rabarber-marmelade med portvin
Appelsin-ingefær marmelade


Kirsebærsirup
Siruppen er skøn over en god vaniljeis, men kan også give lidt sødme i en hjemmerørt olie-eddike-dressing.
400 g kirsebær
½ dl vand
1 cm frisk, hakket ingefær
5 rosenpeberkorn
150 g sukker
1 tsk. mandelessens
Kog kirsebær op med vand, ingefær og peber i 10 min. Sigt kirsebærsaften gennem et klæde og hæld den tilbage i gryden sammen med sukkeret. Kog saften op igen og lad den småsimre i 10 min., til den begynder at tykne. Tilsæt mandelessensen, hæld siruppen på flaske og lad den afkøle.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Cognacsyltede-brombær
Youghurt med kompot
Winecooler


Nem cheesecake med kirsebær
Flot og rigtig lækker dessert på 15 minutter
(4 pers.)
15 min.
6 fuldkornshvedekiks (f.eks. Digestive)
2 spsk. hakkede mandler
2 spsk. smør
280 g syltede kirsebær
½ dl saft fra kirsebær
150 g flødeost naturel
2 dl græsk yoghurt
4 spsk. flormelis
2 tsk. fintrevet citronskal
Citronmelisse
Knus kiksene og smelt smørret. Bland kiks og smør med de hakkede mandler og sæt blandingen til afkøling på en tallerken i køleskabet. Lad kirsebærrene dryppe godt af og hak dem groft. Rør kirsebærsaften med flødeost, græsk yoghurt, flormelis og revet citronskal. om blandingerne lagvis i 4 portionsglas. Start med kikseblandingen i bunden, herefter kirsebærstykker og til sidst ostecremen. Pynt med citronmelisse og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Flere portionsanrettede desserter...
Æblekage med ristet havre
Sneæg med vaniljecreme og blåbær
Mokkamousse