(Ca. 25 stk.)
Det skal du bruge til kræmmerhuse med kanel og hindbærskum:
Kanelkræmmerhuse:
2 æg
180 g sukker
120 g hvedemel
3 tsk. stødt kanel
4-5 spsk. vand
25 g smeltet smør
1 knsp. salt
Hindbærskum:
200 g hindbær
3 spsk. flormelis
2½ dl piskefløde
Sådan laver du kræmmerhusene
Kanelkræmmerhuse:
Tænd ovnen til 200°.
Pisk æggene skummende med sukkeret.
Rør mel og kanel i æggemassen.
Rør 4 spsk. vand i dejen.
Bag 2-3 kræmmerhuse ad gangen; læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Pensl et ganske tyndt lag smeltet smør på bagepapirer.
Smør ca. 1 spsk. dej ud pr. kræmmerhus til en cirkel ca. 10 cm i diameter.
Hvis dejen virker for tyk, kan du røre en lille smule mere vand i.
Bag kagerne i ovnen, til de er lysebrune i kanten.
Løsn kagerne med en paletkniv og form kagerne til kræmmerhuse med det samme.
Sæt kræmmerhusene i en flaskehals eller meget smalt glas, så de holder faconen.
Hvis kagerne når at blive hårde, inden du får dem formet til kræmmerhuse, kan du komme dem i ovnen igen, og et øjeblik efter vil de være bløde igen og til at forme.
Lad kræmmerhusene køle af og opbevar dem i en lufttæt kagedåse, inden de skal serveres.
Hindbærskum:
Mos hindbærrene med en gaffel.
Pisk fløde og flormelis til flødeskum.
Vend hindbærrene let ind i flødeskummet.
Servér kræmmerhusene i små glas, på en tallerken eller sæt dem i en skål fyldt med sukker, så de står uden at vælte.
Kom hindbærskum i kræmmerhusene lige inden servering, eller servér hindbærskummet ved siden af kræmmerhusene, så man selv kan komme den i.