(6 pers.)
Det skal du bruge til limekage:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
1 usprøjtet lime
2 æg
50 g hvedemel
Ganache:
200 g hvid chokolade
½ dl piskefløde
½ dl limesaft
Pynt:
20 g nougat
Limeskal
Ananaskirsebær
Skovsyrer
Guldstøv
Prøv også: Limekage med chokolade og glasur
Sådan laver du limekage
Hak marcipan, sukker, smør og skallen fra limefrugten sammen i en foodprocessor, pisk æggene i et ad gangen og vend melet i.
Kom dejen i en smurt springform på 16 cm, bag kagen i 30 min. ved 175° og lad den køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad, varm fløden til lige under kogepunktet og rør den i chokoladen lidt efter lidt.
Rør limesaften i og blend ganachen, til den er blank og glat.
Fordel ganachen over den afkølede kagebund og stil den på køl i mindst 4 timer.
Smelt nougaten og dekorér kagen med nougat, limeskal, ananaskirsebær, skovsyrer og guldstøv.
Prøv også: Citron-marengstærte