Opskrifter

Limekage

Onsdag, 28. december 2016af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Denne smukke limekage vil helt sikkert både imponerer øjne og smagsløg! Og hvorfor ikke starte det nye år, med en drøm af en kage?
(6 pers.)

Det skal du bruge til limekage:

100 g marcipan 100 g sukker 100 g smør 1 usprøjtet lime 2 æg 50 g hvedemel Ganache: 200 g hvid chokolade ½ dl piskefløde ½ dl limesaft Pynt: 20 g nougat Limeskal Ananaskirsebær Skovsyrer Guldstøv Prøv også: Limekage med chokolade og glasur

Sådan laver du limekage

Hak marcipan, sukker, smør og skallen fra limefrugten sammen i en foodprocessor, pisk æggene i et ad gangen og vend melet i. Kom dejen i en smurt springform på 16 cm, bag kagen i 30 min. ved 175° og lad den køle helt af. Smelt chokoladen over vandbad, varm fløden til lige under kogepunktet og rør den i chokoladen lidt efter lidt. Rør limesaften i og blend ganachen, til den er blank og glat. Fordel ganachen over den afkølede kagebund og stil den på køl i mindst 4 timer. Smelt nougaten og dekorér kagen med nougat, limeskal, ananaskirsebær, skovsyrer og guldstøv. Prøv også: Citron-marengstærte