(4 pers.)
25 min.
5 æbler
3 spsk. vand
1 dl sukker
125 g rasp
1½ dl sukker
80 g smør
2½ dl piskefløde
½ vaniljestang
2-4 spsk. flormelis
1 dl ribsgelé
TIP
Prøv at rive de rå æbler og læg dem i lag med æblekageraspen.
Skræl og del æblerne. Gem evt. 1-2 æbler, der rives og kommes i mosen, så kommer der lidt mere bid i kagen. Kog æblerne 4-5 min. med vand og sukker, pas på, de ikke brænder på. Mos æblerne og lad dem køle af. Bland sukker og rasp og rist det lysebrunt i smørret. Læg æblemos og rasp lagvis i en skål. Pisk forsigtigt fløden til skum, vend sukker blandet med vaniljekorn i og læg det på æblekagen. Pynt med ribsgelé.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Find flere opskrifter her...
Pærer i mynteskum
Æbler i papillotte
Kold æblesuppe
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop