Opskrifter

Nytolket bananasplit

Lørdag, 20. marts 2010af Redaktion
Bananer med hjemmelavet chili-chokolademousse og jordbærsorbet

(4 pers.)
45 min. + frysetid og køletid

4 bananer

Chili-chokolademousse
150 g mørk chokolade
3 pasteuriserede æggeblommer
1 pasteuriseret æggehvide
2 dl piskefløde


½ dl sirup af følgende
½ rød chili
1 dl vand
1 dl sukker
½ vaniljestang
1 kanelstang

Jordbærsorbet
1 pose frosne økojordbær (ca. 200 g)
100 g sukker
Saften af 1-2 appelsiner



Begynd med at sætte sirup over og kog sirup af chili, vand, sukker, vaniljestang og kanel. Det skal koge, til lagen danner store bobler, men ikke bruner!
Lad jordbær og sukker koge, til det også bobler, og tilsæt appelsinsaften. Blend massen helt med stavblender og stil i fryser i 30 min. Kør den på ismaskine til sorbet, der stilles i fryser, til den skal bruges, eller frys den under jævnlig omrøring.
Moussen laves ved at piske siet siruplage (afkølet) med æggeblommerne, smelte chokoladen over vandbad og afkøle den. Pisk æggehvide til skum og fløde til skum. Vend chokoladen i æggeblommerne, og fold de to slags skum i. Gem lidt flødeskum. Synes du, det bliver for lyst, så lad være med at komme alt skummet i. Stilles koldt, så det kan kugles op. Flæk bananerne og læg på fad. Lige inden servering laves kugler af chokolademousse og jordbærsorbet og lægges på de splittede bananer. Dut med lidt flødeskum.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere lækre desserter...
Limemousse
Nem blåbærtrifli
Hindbær issandwich