Opskrift på påskekage
4 æg
300 g sukker
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
50 g smør
½ usprøjtet citron
1 tsk. grøn frugtfarve
Glasur:
75 g smør
160 g kokosmel
1 ds. kondenseret mælk
½ citron
100 g marcipan
Gul og rød frugtfarve
Sukkerkugler
Læs også: Gode ideer til påskepynt
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker luftig. Tilsæt mel blandet med bagepulver og vaniljesukker.
Lun mælk og smør og vend det i dejen.
Riv citronskallen fint og rør den i dejen sammen med saften og den grønne farve.
Hæld dejen i en lille smurt springform på 24 cm i diameter og bag kagen midt i ovnen ved 200° i 20 min.
Kom smør, kokosmel og kondenseret mælk i en gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og rør revet citronskal og saft i.
Fordel glasuren på den forbagte kage og bag den færdig ved 225° i 10 min. Lad kagen køle af.
Farv marcipanen med gul frugtfarve. Tag en lille del af marcipanen fra og farv den orange med lidt rød farve. Form den gule marcipan til to kyllinger og lav næb og fødder af den orange marcipan.
Sæt kyllingerne på toppen af kagen og servér.
Skønne retter til påkefrokosten |
Skønne retter til påskefrokosten![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PåskeægÆggene her kan børnene sagtens være med til at lave og ikke mindst dekorere 8 / 19
![]() ![]() Gyldne dråberEn lækker snaps, der passer godt til det traditionelle, kolde påskebord. Den er både frisk og let i smagen 9 / 19
![]() ![]() ![]() ![]() Kyllingeleverpostej uden mel og ansjosægHerlige, små retter - perfekt til en festfrokost 11 / 19
![]() ![]() ![]() ![]() Pottebrød med spinat og ostHer er brødet, der kan spises, som det er, uden hverken smør eller pålæg. Det er både smagfuldt, blødt og lækkert 13 / 19
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|