Opskrifter

Pæretærte med mandellåg

Lørdag, 27. august 2011af Redaktion
En herlig pæretærte, der serveres med lidt creme fraiche eller flødeskum

Ingredienser til pæretærte

(Pæretærte til 6 pers.)
20 min. + 20 min i ovn

6 pærer
½ stang vanilje
1 spsk. citronsaft
2 spsk. vand
1 færdig tærtedej
100 g mandelmel (mandlerne blendes med skal)
100 g sukker
100 g smør
1 æggeblomme
1 helt æg

Tilbehør
Creme fraiche eller flødeskum

Fremgangsmåde til pæretærte

Skræl pærerne og fjern kernehuset. Halver vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Kog pærerne til grød med vand, vaniljekorn og stang. Beklæd en 26 cm smurt tærteform med tærtedejen og bag den ved 200° i 12 min. Rør mandelmel, sukker og smør sammen med æggene til en jævn masse.
Kom pæregrøden i den forbagte tærtebund og fordel mandelmassen forsigtigt over grøden. Bag din pæretærte midterst i ovnen ved 200° i 20 min., til den er gylden. Server din pæretærte lun med cremefraiche eller flødeskum til.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

FINE PORCELÆNSKRUS

Søde, røde porcelænskrus fra Falby med hvide prikker. Krusene kan købes for 25 kr. pr. stk. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Sprød citrontærte
Lakridskage med appelsin
Jordbærtærte



Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop